Forum

Powrót co z tymi postępowaniami na dostawę energii?

M.

Marzena .....

Fachowiec 163

Czy ktoś może mi wytłumaczyć po co tak właściwie ogłaszamy postępowania na dostawy energii skoro mamy zagwarantowaną cenę z ustawy, a Wykonawcy albo wcale nie składają oferty, albo jeżeli już ktoś się wyrwie to oferuje ceny dużo większe niż gwarantowane z ustawy?
Czy ktoś może mi wytłumaczyć po co tak właściwie ogłaszamy postępowania na dostawy energii skoro mamy zagwarantowaną cenę z ustawy, a Wykonawcy albo wcale nie składają oferty, albo jeżeli już ktoś się wyrwie to oferuje ceny dużo większe niż gwarantowane z ustawy?
0
2023-02-14 11:11 0

M.

Marzena .....

Fachowiec 163

O ile znalazłam odpowiedź na swoje pytanie, to mam jeszcze kolejne.
w postępowaniu na dostawę energii wpłynęła jedna oferta z cena prawie dwukrotnie wyższą niż szacowana (szacunek na bazie ceny maksymalnej). W SWZ nie odwoływaliśmy się do przepisów o cenie maksymalnej. W takim wypadku unieważniam postępowanie z tytułu przekroczenia?
O ile znalazłam odpowiedź na swoje pytanie, to mam jeszcze kolejne. w postępowaniu na dostawę energii wpłynęła jedna oferta z cena prawie dwukrotnie wyższą niż szacowana (szacunek na bazie ceny maksymalnej). W SWZ nie odwoływaliśmy się do przepisów o cenie maksymalnej. W takim wypadku unieważniam postępowanie z tytułu przekroczenia?
0
2023-02-14 14:02 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy