Forum

Powrót Przedmiotowe środki dowodowe a raczej ich postać - poradzicie?

Ł.

Łukasz .....

37

Witam
mam pytanie ws. przedmiotowych środków dowodowych, tryb podstawowy, z ofertą otrzymałem folder zip, w zip 3 pliki 2 to skany certyfikatów jakości kruszywa 1 to PDF charakterystyka produktu (wszystko bez podpisów elektronicznych) oraz 3 niedziałające linki do stron.
Odnalazłem ów pliki na stronie producenta w tej samej postaci. Oznacza to (prawdopodobnie), iż wykonawca nie posiada formy papierowej tych dokumentów w swoich zasobach,
nie jestem pewien czy mogę te pliki uznać jako dokument elektroniczny i czy wykonawca powinien lub mógł podpisać je swoim podpisem elektronicznym – co by rozwiązało problem zwłaszcza skanów. Przewidziałem uzupełnienie i w tą stronę się kieruje ale mam wątpliwości.
Szukałem podobnego wątku na forum bez skutecznie.
Poradzicie?
Witam mam pytanie ws. przedmiotowych środków dowodowych, tryb podstawowy, z ofertą otrzymałem folder zip, w zip 3 pliki 2 to skany certyfikatów jakości kruszywa 1 to PDF charakterystyka produktu (wszystko bez podpisów elektronicznych) oraz 3 niedziałające linki do stron. Odnalazłem ów pliki na stronie producenta w tej samej postaci. Oznacza to (prawdopodobnie), iż wykonawca nie posiada formy papierowej tych dokumentów w swoich zasobach, nie jestem pewien czy mogę te pliki uznać jako dokument elektroniczny i czy wykonawca powinien lub mógł podpisać je swoim podpisem elektronicznym – co by rozwiązało problem zwłaszcza skanów. Przewidziałem uzupełnienie i w tą stronę się kieruje ale mam wątpliwości. Szukałem podobnego wątku na forum bez skutecznie. Poradzicie?
0
2023-02-17 11:00 0

Ł.

Łukasz .....

37

Jakaś podpowiedź?
Jakaś podpowiedź?
0
2023-02-20 07:47 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy