Forum

Powrót Sprawozdanie UZP

P.

Paulina .....

3

Dzień dobry. Po raz pierwszy robię sprawozdanie roczne i naszło mnie kilka wątpliwości. Będę wdzięczna za ich rozwianie.
1) Wyłączenia z art. 11 Pzp - czy stosuje się je wyłącznie do zamówień powyżej 130.000 zł czy do wszystkich? Jeśli mam kilka umów np. na czas antenowy, ale na grosze (w sumie załóżmy 5 tysięcy za wszystkie) czy powinnam wykazywać je w tabeli sprawozdania w przedostatniej sekcji sprawozdania?
2) Jeśli w umowach na niektóre usługi lub roboty budowlane miałam wskazany obowiązek zatrudnienia na podstawie umowy o prace, czy powinnam wskazać te postępowania w sekcji VI sprawozdania, tj. Zamówienia, do których stosuje się przepisy ustawy, uwzględniające aspekty społeczne?
Dzień dobry. Po raz pierwszy robię sprawozdanie roczne i naszło mnie kilka wątpliwości. Będę wdzięczna za ich rozwianie. 1) Wyłączenia z art. 11 Pzp - czy stosuje się je wyłącznie do zamówień powyżej 130.000 zł czy do wszystkich? Jeśli mam kilka umów np. na czas antenowy, ale na grosze (w sumie załóżmy 5 tysięcy za wszystkie) czy powinnam wykazywać je w tabeli sprawozdania w przedostatniej sekcji sprawozdania? 2) Jeśli w umowach na niektóre usługi lub roboty budowlane miałam wskazany obowiązek zatrudnienia na podstawie umowy o prace, czy powinnam wskazać te postępowania w sekcji VI sprawozdania, tj. Zamówienia, do których stosuje się przepisy ustawy, uwzględniające aspekty społeczne?
0
2023-02-21 12:49 0

A.

Alicja .....

Fachowiec 360

1) W tabeli IX - jako zamówienia o wartości mniejszej niż 130.000 PLN.
2) Jeżeli umowy zawarto w wyniku przeprowadzenia postępowań o wartości powyżej 130.000 PLN (zamówienia wykazane w tabeli II - krajowe oraz tabeli III - unijne) i dla tych zamówień określono aspekty społeczne (w tym wymóg zatrudnienia osób na podstawie stosunku pracy) to należy podać informacje o tych zamówieniach w tabeli VI.
1) W tabeli IX - jako zamówienia o wartości mniejszej niż 130.000 PLN. 2) Jeżeli umowy zawarto w wyniku przeprowadzenia postępowań o wartości powyżej 130.000 PLN (zamówienia wykazane w tabeli II - krajowe oraz tabeli III - unijne) i dla tych zamówień określono aspekty społeczne (w tym wymóg zatrudnienia osób na podstawie stosunku pracy) to należy podać informacje o tych zamówieniach w tabeli VI.
0
2023-02-21 13:08 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy