Forum

Powrót Oferta niezgodna z warunkami zamówienia?

B.

Bartłomiej .....

54

Prośba o pomoc

Zamawiający wymagał złożenia oferty na asortyment składający się z aparatu z osłonką - do szacunku i wyceny przez wykonawcę Zamawiający wymagał wyceny zestawu, tj. aparatu i osłonki łącznie,

2 z 6 wykonawców dokonało wyceny niniejszej oceny z podziałem, tj. osobno aparat a osobno osłonka. Zamawiający nie dopuszczał wyceny pozycji z podziałem na poszczególne elementy.

Czy skutkuje to odrzuceniem ofert Wykonawców jako niezgodnej z warunkami zamówienia?
Prośba o pomoc Zamawiający wymagał złożenia oferty na asortyment składający się z aparatu z osłonką - do szacunku i wyceny przez wykonawcę Zamawiający wymagał wyceny zestawu, tj. aparatu i osłonki łącznie, 2 z 6 wykonawców dokonało wyceny niniejszej oceny z podziałem, tj. osobno aparat a osobno osłonka. Zamawiający nie dopuszczał wyceny pozycji z podziałem na poszczególne elementy. Czy skutkuje to odrzuceniem ofert Wykonawców jako niezgodnej z warunkami zamówienia?
0
2023-02-24 10:50 0

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Ja żądałam aparatu medycznego wraz z okularami ochronnymi i jedni wykonawcy przesłali ofertę na komplet - bo taki posiadali a inni przesłali oddzielnie na aparat a oddzielnie wycenili okulary - bo w ofercie posiadali aparaty bez okularów a okulary dołączyli w oddzielnej pozycji (bo były wymagane). Wyjaśniłam i uznałam. Moim zdaniem należy uznać jeżeli zaoferowali produkt zgodny z SWZ. Nie uważam, żeby był to błąd skutkujący odrzuceniem oferty.
Ja żądałam aparatu medycznego wraz z okularami ochronnymi i jedni wykonawcy przesłali ofertę na komplet - bo taki posiadali a inni przesłali oddzielnie na aparat a oddzielnie wycenili okulary - bo w ofercie posiadali aparaty bez okularów a okulary dołączyli w oddzielnej pozycji (bo były wymagane). Wyjaśniłam i uznałam. Moim zdaniem należy uznać jeżeli zaoferowali produkt zgodny z SWZ. Nie uważam, żeby był to błąd skutkujący odrzuceniem oferty.
0
2023-02-24 10:55 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy