Forum

Powrót ustawa skancyjna, postępowanie unijne

J.

Justyna .....

9

Postępowanie unijne.

1) W jaki sposób zbadać podstawy wykluczenia na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy sankcyjnej?
Wypełnienie JEDZ III sekcji lit D oraz oświadczenie o aktualności informacji zawartych w JEDZ od wykonawcy najwyżej ocenionego będzie ok?

2) A co z oświadczeniem z art. 5k Rozporządzenia (UE) nr 833/2014?
W Jedz w III sekcji lit D jest mowa wyłącznie o wkluczeniach krajowych.. Czy wymagacie oświadczenia wraz z ofertą? Czy może oświadczenie od wykonawcy najwyżej ocenionego? Spotkałam się jeszcze z tezą, aby wymagać tego oświadczenia od wykonawcy tuż przed podpisaniem umowy.. Jaką praktykę stosujecie?
Postępowanie unijne. 1) W jaki sposób zbadać podstawy wykluczenia na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy sankcyjnej? Wypełnienie JEDZ III sekcji lit D oraz oświadczenie o aktualności informacji zawartych w JEDZ od wykonawcy najwyżej ocenionego będzie ok? 2) A co z oświadczeniem z art. 5k Rozporządzenia (UE) nr 833/2014? W Jedz w III sekcji lit D jest mowa wyłącznie o wkluczeniach krajowych.. Czy wymagacie oświadczenia wraz z ofertą? Czy może oświadczenie od wykonawcy najwyżej ocenionego? Spotkałam się jeszcze z tezą, aby wymagać tego oświadczenia od wykonawcy tuż przed podpisaniem umowy.. Jaką praktykę stosujecie?
0
2023-02-27 10:18 0

Ł.

Łukasz .....

37

Osobiście, nawet przy procedurze odwróconej szykuje osobne oświadczenie dot. sankcyjnych do uzupełnienia i złożenia przez wszystkich wykonawców wraz z ofertą, natomiast gdyby mi nie złożyli to uzupełnienie ze art. 128 jako - uzupełnienie dokumentów lub oświadczeń, ale tak ja robiłem - poczekaj może na opinię fachowców
Osobiście, nawet przy procedurze odwróconej szykuje osobne oświadczenie dot. sankcyjnych do uzupełnienia i złożenia przez wszystkich wykonawców wraz z ofertą, natomiast gdyby mi nie złożyli to uzupełnienie ze art. 128 jako - uzupełnienie dokumentów lub oświadczeń, ale tak ja robiłem - poczekaj może na opinię fachowców
0
2023-02-27 12:46 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy