Forum

Powrót Czy mogę kupić oddzielnie (dodatkowo, poza procedurą) mimo zaplanowanego przetargu?

J.

Joanna .....

58

Czy ogłaszając przetarg unijny na usługę sprzątania obiektu, w skład której wchodzi (oprócz typowego sprzątania) m. in. konieczność uzupełniania pojemników w mydła i środki dezynfekujące, mogę jednocześnie zakupić (poza przetargiem jako zamówienie bagatelne - tu jedynie do 20 tys. zł) środki czystości dla pracowników znajdujących się w części obiektu, która nie jest objęta sprzątaniem stałym? Czy wartości te należy sumować?
Czy ogłaszając przetarg unijny na usługę sprzątania obiektu, w skład której wchodzi (oprócz typowego sprzątania) m. in. konieczność uzupełniania pojemników w mydła i środki dezynfekujące, mogę jednocześnie zakupić (poza przetargiem jako zamówienie bagatelne - tu jedynie do 20 tys. zł) środki czystości dla pracowników znajdujących się w części obiektu, która nie jest objęta sprzątaniem stałym? Czy wartości te należy sumować?
0
2023-02-28 13:50 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

sprzątane to usługa a ty masz dostawę środków więc co do zasady nie musisz sumować.
a nawet jeśli by ktoś ci to narzucił to masz art. 30.4 i wtedy wydzielona część zamówienia
sprzątane to usługa a ty masz dostawę środków więc co do zasady nie musisz sumować. a nawet jeśli by ktoś ci to narzucił to masz art. 30.4 i wtedy wydzielona część zamówienia
0
2023-02-28 13:53 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy