Forum

Powrót zamówienie na regularny zakup materiałów budowlanych

M.

Magdalena .....

0

Ponieważ po przeniesieniu się do aktualnej jednostki staram się wszystko poukładać, mam taką zagwostkę:
Zakład Gispodarki regularnie potrzebuje papy do naprawy dachów na administrowanych przez siebie budynkach. Do tej pory każdy zakup traktowany był jako awaria. Ale po zsumowaniu roku kwota wychodzi spora. Stąd moj pomysł ażeby zrobić postępowanie na zakup i dostawę papy przez rok. Chodzi o stałość cen, możliwość ustalenia warunków dostaw.
W związku z powyższym mam pytanie czy mój trop jest słuszny, a może jakieś inne podpowiedzi/rozwiązania?
Ponieważ po przeniesieniu się do aktualnej jednostki staram się wszystko poukładać, mam taką zagwostkę: Zakład Gispodarki regularnie potrzebuje papy do naprawy dachów na administrowanych przez siebie budynkach. Do tej pory każdy zakup traktowany był jako awaria. Ale po zsumowaniu roku kwota wychodzi spora. Stąd moj pomysł ażeby zrobić postępowanie na zakup i dostawę papy przez rok. Chodzi o stałość cen, możliwość ustalenia warunków dostaw. W związku z powyższym mam pytanie czy mój trop jest słuszny, a może jakieś inne podpowiedzi/rozwiązania?
0
2023-03-09 08:46 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Jak najbardziej jest słuszny.
Skoro kupujecie cyklicznie pod pretekstem awarii to to jest złe podejście. Wiadomo jaka jest specyfika waszej działalności i że tej papy zawsze potrzeba na przestrzeni roku. To tak jakby urzędy kupowały poza ustawą materiały biurowe u Pana Mietka z lasu gdy wpłynie wniosek albo gminy zlecały odśnieżanie dróg w trybie WR gdy spadnie śnieg.
Jak najbardziej jest słuszny. Skoro kupujecie cyklicznie pod pretekstem awarii to to jest złe podejście. Wiadomo jaka jest specyfika waszej działalności i że tej papy zawsze potrzeba na przestrzeni roku. To tak jakby urzędy kupowały poza ustawą materiały biurowe u Pana Mietka z lasu gdy wpłynie wniosek albo gminy zlecały odśnieżanie dróg w trybie WR gdy spadnie śnieg.
0
2023-03-09 09:08 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy