Forum

Powrót Zmiana podmiotu udostępniającego zasoby

I.

Ilona .....

0

Dzień dobry. Postępowanie na roboty budowlane w formule zaprojektuj i wybuduj. Złożona jedna oferta. Wykonawca w ofercie wskazał, że będzie się powoływał na zasoby podmiotu trzeciego. Wezwałam do złożenia podmiotowych środków dowodowych (art. 274 ust.1 ). Teraz Wykonawca chce zmienić jeden z podmiotów udostepniających zasoby. Pytanie jak to zrobić? Art. 122 mówi, o tym, że jeżeli Zamawiający uzna, że podmiot udostepniający zasoby nie spełnia warunku to żąda zastąpienia go. A co w sytuacji gdy Wykonawca sam chce takiej zmiany dokonać?
(Przeczytałam art. https://www.wprzetargach.pl/kategorie/Warunki-udzia%C5%82u-poleganie-na-zasobach-innych-podmiot%C3%B3w/czy-po-uplywie-terminu-skladania-ofert-mozna-dokonac-zmiany-podmiotu-trzeciego-na-inny-podmiot-trzeci-nie-wskazany-w-ofercie
Dzień dobry. Postępowanie na roboty budowlane w formule zaprojektuj i wybuduj. Złożona jedna oferta. Wykonawca w ofercie wskazał, że będzie się powoływał na zasoby podmiotu trzeciego. Wezwałam do złożenia podmiotowych środków dowodowych (art. 274 ust.1 ). Teraz Wykonawca chce zmienić jeden z podmiotów udostepniających zasoby. Pytanie jak to zrobić? Art. 122 mówi, o tym, że jeżeli Zamawiający uzna, że podmiot udostepniający zasoby nie spełnia warunku to żąda zastąpienia go. A co w sytuacji gdy Wykonawca sam chce takiej zmiany dokonać? (Przeczytałam art. https://www.wprzetargach.pl/kategorie/Warunki-udzia%C5%82u-poleganie-na-zasobach-innych-podmiot%C3%B3w/czy-po-uplywie-terminu-skladania-ofert-mozna-dokonac-zmiany-podmiotu-trzeciego-na-inny-podmiot-trzeci-nie-wskazany-w-ofercie
0
2023-03-13 11:59 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Może go zmienić, jego prawo. Może zmienić na inny lub wykazać samodzielną zdolność.

Pod warunkiem, że zmienia go w zakresie jakim powoływał się na ten pierwotny. Czyli dla przykładu jak opierał się na doświadczeniu to nie na sytuacji finansowej.
Może go zmienić, jego prawo. Może zmienić na inny lub wykazać samodzielną zdolność. Pod warunkiem, że zmienia go w zakresie jakim powoływał się na ten pierwotny. Czyli dla przykładu jak opierał się na doświadczeniu to nie na sytuacji finansowej.
0
2023-03-13 12:06 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy