Forum

Powrót uprawnienia budowlane przed czy po podpisaniu umowy

A.

Anna .....

Fachowiec 428

do tej pory żądałam wykazu osób z informacją o uprawnieniach a następnie samych uprawnień kierowników robót przed zawarciem umowy. Teraz mam przetarg ze środków unijnych i zastanawiam się czy nie czepną się tego (przed podpisaniem umowy tzn. jeszcze w postępowaniu). Czy lepiej żądać uprawień po zawarciu umowy? Ktoś miał jakiś zarzut kontroli?
do tej pory żądałam wykazu osób z informacją o uprawnieniach a następnie samych uprawnień kierowników robót przed zawarciem umowy. Teraz mam przetarg ze środków unijnych i zastanawiam się czy nie czepną się tego (przed podpisaniem umowy tzn. jeszcze w postępowaniu). Czy lepiej żądać uprawień po zawarciu umowy? Ktoś miał jakiś zarzut kontroli?
0
2023-03-14 08:29 0

K.

Katarzyna .....

88

My nie praktykujemy czegoś takiego - zgodnie z rozporządzeniem Zamawiający może żądać tylko wykazu osób. Mamy w wykazie osób miejsce na wpisanie numeru uprawnień.
Jeśli już bardzo chcecie, to zrobiłabym zapis w umowie, że w terminie np. 5 dni od daty zawarcia umowy, Wykonawca musi dostarczyć Wam kopie uprawnień.
My nie praktykujemy czegoś takiego - zgodnie z rozporządzeniem Zamawiający może żądać tylko wykazu osób. Mamy w wykazie osób miejsce na wpisanie numeru uprawnień. Jeśli już bardzo chcecie, to zrobiłabym zapis w umowie, że w terminie np. 5 dni od daty zawarcia umowy, Wykonawca musi dostarczyć Wam kopie uprawnień.
0
2023-03-14 08:34 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy