Forum

Powrót oferty częściowe -odrzucenie oferty

W.

Wioletta .....

3

Dzień dobry,
Mam postępowanie na 10 części. Wykonawca spełnia warunki, nie podlega wykluczeniu. Jednak po weryfikacji okazało się iż wykonawca pomylił się i dla części 9 zaoferował produkt X a dla części 10 produkt Y. W rzeczywistości powinno być odwrotnie. W związku z tym pytanie czy mogę odrzucić ofertę tylko w zakresie części nr 9 i 10 ? Ustawa nie mówi tego wprost ale patrząc analogicznie że można unieważnić daną część i podpisać umowę na daną część to wychodzi ze odrzucić też można.
Dziękuję za pomoc.
Dzień dobry, Mam postępowanie na 10 części. Wykonawca spełnia warunki, nie podlega wykluczeniu. Jednak po weryfikacji okazało się iż wykonawca pomylił się i dla części 9 zaoferował produkt X a dla części 10 produkt Y. W rzeczywistości powinno być odwrotnie. W związku z tym pytanie czy mogę odrzucić ofertę tylko w zakresie części nr 9 i 10 ? Ustawa nie mówi tego wprost ale patrząc analogicznie że można unieważnić daną część i podpisać umowę na daną część to wychodzi ze odrzucić też można. Dziękuję za pomoc.
0
2023-03-14 18:34 0

M.

Magdalena .....

64

Jeśli dobrze rozumiem Wykonawcy mogli składać ofertę na dowolną ilość części? Np. na jedną, cztery albo wszystkie? Jeśli tak to każdą część traktowałabym osobno.
Jeśli dobrze rozumiem Wykonawcy mogli składać ofertę na dowolną ilość części? Np. na jedną, cztery albo wszystkie? Jeśli tak to każdą część traktowałabym osobno.
0
2023-03-15 05:28 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy