Forum

Powrót dostawa łóżek elektrycznych oraz szafek przyłóżkowych dla pacjentów szpitala

AT

Agnieszka Tymura

1

Czy szacować łącznie wartość zamówienia na łóżka elektryczne oraz szafki przyłóżkowe dla pacjentów szpitala? (raczej metalowe wszystko)
Odrębne szacowanie nie przekracza 130 tys czyli nie wchodzi w ustawę pzp ale łącznie przekracza.
Czy można oddzielnie regulaminem i nie będzie to dzielenie zamówienia w celu uniknięcia stosowania ustawy? Trudno mi określić czy są to zamówienia podobne bo przeznaczenie łóżka i szafki jest inne..
Czy lepiej zrobić 1 postępowanie biuletynowe z podziałem na 2 części?
Czy szacować łącznie wartość zamówienia na łóżka elektryczne oraz szafki przyłóżkowe dla pacjentów szpitala? (raczej metalowe wszystko) Odrębne szacowanie nie przekracza 130 tys czyli nie wchodzi w ustawę pzp ale łącznie przekracza. Czy można oddzielnie regulaminem i nie będzie to dzielenie zamówienia w celu uniknięcia stosowania ustawy? Trudno mi określić czy są to zamówienia podobne bo przeznaczenie łóżka i szafki jest inne.. Czy lepiej zrobić 1 postępowanie biuletynowe z podziałem na 2 części?
0
2023-03-15 12:48 0

K.

Katarzyna .....

88

Nie jestem zamawiającym szpitalnym - ale patrząc ogólnie to są meble - specjalistyczne, bo szpitalne, ale dalej meble. Ja bym szacowała łącznie, ale podzieliła na 2 części i dopuściła składanie ofert. częściowych.
Nie wiem na ile to są specjalistyczne łóżka, ale wydaje mi się, że krąg wykonawców będzie podobny - raczej firmy wyposażają całe szpitale, oddziały, biorą podwykonawców.
Nie jestem zamawiającym szpitalnym - ale patrząc ogólnie to są meble - specjalistyczne, bo szpitalne, ale dalej meble. Ja bym szacowała łącznie, ale podzieliła na 2 części i dopuściła składanie ofert. częściowych. Nie wiem na ile to są specjalistyczne łóżka, ale wydaje mi się, że krąg wykonawców będzie podobny - raczej firmy wyposażają całe szpitale, oddziały, biorą podwykonawców.
0
2023-03-15 13:18 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy