Forum

Powrót Rozliczenie Wykonawcy

A.

Aleksandra .....

2

Dzień dobry,
Problem dotyczy przetargu na usługę prania pościeli szpitalnej. Umowa na 190 tys, wykorzystane mamy juz 180 tys. Faktura za marzec wynosić będzie pewnie ok. 20 tys. Czy dobrym pomysłem jest zwrócić się do Wykonawcy o wystawienie dwóch faktur tj. jedna na 10 tys - która kończy umowę i następna na pozostałą kwotę. Dodam, że jesteśmy na etapie ogłaszania nowego postępowania.
Dzień dobry, Problem dotyczy przetargu na usługę prania pościeli szpitalnej. Umowa na 190 tys, wykorzystane mamy juz 180 tys. Faktura za marzec wynosić będzie pewnie ok. 20 tys. Czy dobrym pomysłem jest zwrócić się do Wykonawcy o wystawienie dwóch faktur tj. jedna na 10 tys - która kończy umowę i następna na pozostałą kwotę. Dodam, że jesteśmy na etapie ogłaszania nowego postępowania.
0
2023-03-16 14:37 0

K.

Katarzyna .....

88

Wg mnie nic to nie zmieni. Zrobić aneks z 455.2 jako zmiana nieistotna na 10%. Zyskacie 19 tysięcy i będziecie mogli spokojnie rozliczyć marzec.
Wg mnie nic to nie zmieni. Zrobić aneks z 455.2 jako zmiana nieistotna na 10%. Zyskacie 19 tysięcy i będziecie mogli spokojnie rozliczyć marzec.
0
2023-03-16 14:52 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy