Forum

Powrót Czy muszę odrzucić? Czy moę wyjaśnić

M.

Magdalena .....

64

Przetarg na przebudowę drogi z polskiego Ładu. Przetarg podzielony na trzy części 1-budowa, 2 nadzór inwestorski, 3 -nadzór archeologiczny. Pierwotny termin realizacji to 15 miesięcy. W formularzu oferty zdanie: "Oświadczamy, iż oferujemy realizację zamówienia w terminie: 15 miesięcy od podpisania umowy. W trakcie postępowania wpłynęło wiele pytań i prośba o wydłużenie terminu realizacji, bo 15 miesięcy jest nierealne. Zgodziliśmy się na wydłużenie terminu, dokonaliśmy niezbędnych zmian. Zamieściłam również zmodyfikowany formularz ofertowy gdzie poprawiłam termin realizacji. Jednak jedna oferta wpłynęła przed tymi zmianami. Otworzyłam i oczywiście w formularzu zapis oferujemy realizację zamówienia w terminie: 15 miesięcy od podpisania umowy. Co mogę zrobić w takiej sytuacji. Oferta na część 3
Przetarg na przebudowę drogi z polskiego Ładu. Przetarg podzielony na trzy części 1-budowa, 2 nadzór inwestorski, 3 -nadzór archeologiczny. Pierwotny termin realizacji to 15 miesięcy. W formularzu oferty zdanie: "Oświadczamy, iż oferujemy realizację zamówienia w terminie: 15 miesięcy od podpisania umowy. W trakcie postępowania wpłynęło wiele pytań i prośba o wydłużenie terminu realizacji, bo 15 miesięcy jest nierealne. Zgodziliśmy się na wydłużenie terminu, dokonaliśmy niezbędnych zmian. Zamieściłam również zmodyfikowany formularz ofertowy gdzie poprawiłam termin realizacji. Jednak jedna oferta wpłynęła przed tymi zmianami. Otworzyłam i oczywiście w formularzu zapis oferujemy realizację zamówienia w terminie: 15 miesięcy od podpisania umowy. Co mogę zrobić w takiej sytuacji. Oferta na część 3
0
2023-03-20 08:55 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

może masz inne zapisy o np. akceptacji warunków zamówienia itp.
bo wtedy ew,. można pomyśleć o poprawie.
W normalnych warunkach pewnie by się nic z tym nie robiło bo chce to zrobić szybciej czego nie można zabronic. a tak na marginesie to nadzór archeologiczny jest niezbędny przy robotach ziemnych a można założyć że tych już po takim okresie realizacji nie będzie :)
może masz inne zapisy o np. akceptacji warunków zamówienia itp. bo wtedy ew,. można pomyśleć o poprawie. W normalnych warunkach pewnie by się nic z tym nie robiło bo chce to zrobić szybciej czego nie można zabronic. a tak na marginesie to nadzór archeologiczny jest niezbędny przy robotach ziemnych a można założyć że tych już po takim okresie realizacji nie będzie :)
0
2023-03-20 09:42 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy