Forum

Powrót Mój pierwszy JEDZ

J.

Joanna .....

58

Ratunku, po raz pierwszy robię przetarg nieograniczony z zastosowaniem Jedza. Na stronie platformy Marketplanet (bo taka nas obsługuje) zamieściłam już unijne ogłoszenie, swz i wszystkie pozostałe załączniki. Nie mam tylko JEDZa. W swz mówię, że:

Wymagane jest wypełnienie następujących części JEDZ – I, II, III, IV, VI.
Wykonawca wypełnia część I JEDZ, jeżeli nie korzysta z pliku xml udostępnionego przez Zamawiającego. W pliku przygotowanym przez Zamawiającego część ta jest już wstępnie wypełniona.
W części II Wykonawca wypełnia sekcje A-D stosownie do zaistniałych okoliczności.
Wykonawca wypełnia część III JEDZ w zakresie podstaw wykluczenia w niżej wymienionym zakresie:
A. Podstawy związane z wyrokami skazującymi za przestępstwo
B. Podstawy związane z płatnością podatków lub składek na ubezpieczenie społeczne
C. Podstawy związane z niewypłacalnością, konfliktem interesów lub wykroczeniami zawodowymi
D. Podstawy wykluczenia o charakterze wyłącznie krajowym
- plik xml przygotowany przez zamawiającego zawiera wyłącznie wymagane w niniejszym postępowaniu pola do wypełnienia.
Wykonawca w części IV JEDZ ograniczy się do ogólnego oświadczenia dotyczącego wszystkich kryteriów kwalifikacji poprzez wypełnienie sekcji alfa i nie wypełnia żadnej z pozostałych sekcji w części IV.

Czy korzystam z Marketplanet, czy ze strony http://espd.uzp.gov.pl i sama tam zaznaczam co ma złożyć?
Może też ktoś to ma (Marketplanet) i mi podpowie ?
Ratunku, po raz pierwszy robię przetarg nieograniczony z zastosowaniem Jedza. Na stronie platformy Marketplanet (bo taka nas obsługuje) zamieściłam już unijne ogłoszenie, swz i wszystkie pozostałe załączniki. Nie mam tylko JEDZa. W swz mówię, że: Wymagane jest wypełnienie następujących części JEDZ – I, II, III, IV, VI. Wykonawca wypełnia część I JEDZ, jeżeli nie korzysta z pliku xml udostępnionego przez Zamawiającego. W pliku przygotowanym przez Zamawiającego część ta jest już wstępnie wypełniona. W części II Wykonawca wypełnia sekcje A-D stosownie do zaistniałych okoliczności. Wykonawca wypełnia część III JEDZ w zakresie podstaw wykluczenia w niżej wymienionym zakresie: A. Podstawy związane z wyrokami skazującymi za przestępstwo B. Podstawy związane z płatnością podatków lub składek na ubezpieczenie społeczne C. Podstawy związane z niewypłacalnością, konfliktem interesów lub wykroczeniami zawodowymi D. Podstawy wykluczenia o charakterze wyłącznie krajowym - plik xml przygotowany przez zamawiającego zawiera wyłącznie wymagane w niniejszym postępowaniu pola do wypełnienia. Wykonawca w części IV JEDZ ograniczy się do ogólnego oświadczenia dotyczącego wszystkich kryteriów kwalifikacji poprzez wypełnienie sekcji alfa i nie wypełnia żadnej z pozostałych sekcji w części IV. Czy korzystam z Marketplanet, czy ze strony http://espd.uzp.gov.pl i sama tam zaznaczam co ma złożyć? Może też ktoś to ma (Marketplanet) i mi podpowie ?
0
2023-03-20 15:05 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy