Forum

Powrót postępowanie na części tryb podstawowy - kilka pytań

P.

Patrycja .....

1

Dzień dobry. Mam postępowanie podzielone na 6 części na które to każdy Wykonawca może złożyć ofertę i do każdej części są te same warunki jak i Pśd do złożenia.
1. Czy Wykonawcę który złożył oferty na 4 części i jest najkorzystniejszy mogę wezwać do złożenia PŚD w jednym piśmie dla wszystkich części, czy dla każdej muszę żądać osobno?
2. Jedna część będzie unieważniona z powodu braku środków bo nie jesteśmy w stanie dołożyć. Czy mogę ją osobno teraz już unieważnić nie czekając na wyłonienie Wykonawców w pozostałych częściach?
3. Jak podejść do unieważnionej części? Będziemy musieli zrobić ponowny szacunek i zmniejszyć zakres robót. Kwota około 30 tyś netto. Czy ponownie ogłaszać przetarg na tą jedną część czy w tym przypadku wystarczy oprzeć się na regulaminie wewnętrznym?
Dzień dobry. Mam postępowanie podzielone na 6 części na które to każdy Wykonawca może złożyć ofertę i do każdej części są te same warunki jak i Pśd do złożenia. 1. Czy Wykonawcę który złożył oferty na 4 części i jest najkorzystniejszy mogę wezwać do złożenia PŚD w jednym piśmie dla wszystkich części, czy dla każdej muszę żądać osobno? 2. Jedna część będzie unieważniona z powodu braku środków bo nie jesteśmy w stanie dołożyć. Czy mogę ją osobno teraz już unieważnić nie czekając na wyłonienie Wykonawców w pozostałych częściach? 3. Jak podejść do unieważnionej części? Będziemy musieli zrobić ponowny szacunek i zmniejszyć zakres robót. Kwota około 30 tyś netto. Czy ponownie ogłaszać przetarg na tą jedną część czy w tym przypadku wystarczy oprzeć się na regulaminie wewnętrznym?
0
2023-03-22 11:37 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

wg mnie .
1. w jednym
2. tak, możesz
3. unieważnioną stosowne do części
wg mnie . 1. w jednym 2. tak, możesz 3. unieważnioną stosowne do części
0
2023-03-22 11:43 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy