Forum

Powrót Co zrobić?

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

hejka.
Mam pytanie.
postępowanie w trybie zaprojektuj i wybuduj na boisko ze sztuczną trawą.
poproszono o wyjasnienia RNC. zostały złozone .
w jednym z dowodów (oferta wykonania nawierzchni) mam drobną nieścisłość. w PFU jest trawa na pdkładzie z maty25mm a w tym dowodzie trawa na podkładzie ET 25 mm. są to rzeczy różne i teraz pytanie, czy uznać że nie uzasadnił ceny bo wycena obejmuje coś innego (nie wiem tylko jakie są róznice w cenie maty a tego ET) czy też uznać że oferta niezgodna z warunkami zamówienia mimo oświadczenia wykonawcy że wykona PZ zgodnie z PFU i warunkami umowy?
poradźcie coś bo nie mam pomysła :)
hejka. Mam pytanie. postępowanie w trybie zaprojektuj i wybuduj na boisko ze sztuczną trawą. poproszono o wyjasnienia RNC. zostały złozone . w jednym z dowodów (oferta wykonania nawierzchni) mam drobną nieścisłość. w PFU jest trawa na pdkładzie z maty25mm a w tym dowodzie trawa na podkładzie ET 25 mm. są to rzeczy różne i teraz pytanie, czy uznać że nie uzasadnił ceny bo wycena obejmuje coś innego (nie wiem tylko jakie są róznice w cenie maty a tego ET) czy też uznać że oferta niezgodna z warunkami zamówienia mimo oświadczenia wykonawcy że wykona PZ zgodnie z PFU i warunkami umowy? poradźcie coś bo nie mam pomysła :)
0
2023-03-22 12:32 0

A.

Alicja .....

Fachowiec 360

Przy RNC nie obowiązuje jednokrotność wezwania o wyjaśnienie. Dlatego ja bym wystąpiła o wyjaśnienie odnośnie maty i ET. Czy w PFU był jednoznaczny zapis, że tylko mata, a może to na etapie projektowania miała zostać podjęta decyzja (mata jest tylko przykładowym rozwiązaniem). Musiałaby się wypowiedzieć osoba sporządzająca PFU oraz znająca niuanse budowy boisk zez sztuczną trawą. Aby odrzucić ofertę, trzeba mieć pewność, że faktycznie to co oferuje wykonawca jest niezgodne z warunkami zamówienia (OPZ).
Przy RNC nie obowiązuje jednokrotność wezwania o wyjaśnienie. Dlatego ja bym wystąpiła o wyjaśnienie odnośnie maty i ET. Czy w PFU był jednoznaczny zapis, że tylko mata, a może to na etapie projektowania miała zostać podjęta decyzja (mata jest tylko przykładowym rozwiązaniem). Musiałaby się wypowiedzieć osoba sporządzająca PFU oraz znająca niuanse budowy boisk zez sztuczną trawą. Aby odrzucić ofertę, trzeba mieć pewność, że faktycznie to co oferuje wykonawca jest niezgodne z warunkami zamówienia (OPZ).
0
2023-03-22 12:51 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy