Forum

Powrót Zapytania do SWZ / dostęp do informacji publicznej

J.

Joanna .....

58

W postępowaniu ogłoszonego przeze mnie na usługę Wykonawca przesłał dwa pisma. W pierwszym piśmie prosi o udzielenie wyjaśnień do SWZ - 3 pytania na które oczywiście odpowiem oraz zamieszcza kolejne 4 pytania, które (wg mnie) dotyczą raczej udzielenia informacji o działalności przedmiotu publicznego przywołując ustawę o dostępie do informacji publicznej. Zresztą, dokładnie te same 4 pytania zamieszcza w odrębnym piśmie zatytułowanym "Wniosek o udzielenie informacji".
Mam zatem pytanie, czy:
1) odpowiadam Wykonawcy niezwłocznie na 3 pierwsze pytania do SWZ (publikując je jednocześnie na stronie dla innych), a na te 4 z zakresu dostępu do informacji publicznej odpisuję tylko do Zainteresowanego?
2) czy publikuję na stronie 4 pytania z zakresu info publ.?

Pytania z zakresu dostępu do info publ. to:
a) czy podstawą szacowania była wartość usługi świadczonej przez obecnego Wykonawcę?
b) jaka była wartość dotychczasowych faktur za realizację usługi przez obecnego wykonawcę?
c) jakimi karami obciążaliśmy wykonawcę?
d) czy Zamawiający płacił w terminie, ile razy się opóźnił i jaki był okres opóźnień?
Według mnie, te pytania nie mają wpływu na ogłoszone postępowanie. A Wy co o tym sądzicie?
W postępowaniu ogłoszonego przeze mnie na usługę Wykonawca przesłał dwa pisma. W pierwszym piśmie prosi o udzielenie wyjaśnień do SWZ - 3 pytania na które oczywiście odpowiem oraz zamieszcza kolejne 4 pytania, które (wg mnie) dotyczą raczej udzielenia informacji o działalności przedmiotu publicznego przywołując ustawę o dostępie do informacji publicznej. Zresztą, dokładnie te same 4 pytania zamieszcza w odrębnym piśmie zatytułowanym "Wniosek o udzielenie informacji". Mam zatem pytanie, czy: 1) odpowiadam Wykonawcy niezwłocznie na 3 pierwsze pytania do SWZ (publikując je jednocześnie na stronie dla innych), a na te 4 z zakresu dostępu do informacji publicznej odpisuję tylko do Zainteresowanego? 2) czy publikuję na stronie 4 pytania z zakresu info publ.? Pytania z zakresu dostępu do info publ. to: a) czy podstawą szacowania była wartość usługi świadczonej przez obecnego Wykonawcę? b) jaka była wartość dotychczasowych faktur za realizację usługi przez obecnego wykonawcę? c) jakimi karami obciążaliśmy wykonawcę? d) czy Zamawiający płacił w terminie, ile razy się opóźnił i jaki był okres opóźnień? Według mnie, te pytania nie mają wpływu na ogłoszone postępowanie. A Wy co o tym sądzicie?
0
2023-03-22 14:18 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

to absolutnie nie sa pytanie dotyczace treści SWZ, potraktowac jako prośbe o dostep do informacji publicznej i w tym trybie odpowiedzić.
to absolutnie nie sa pytanie dotyczace treści SWZ, potraktowac jako prośbe o dostep do informacji publicznej i w tym trybie odpowiedzić.
0
2023-03-22 14:21 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy