Forum

Powrót SKANY ZAŚWIADCZENIA ZUS I US

A.

Agnieszka .....

19

Cześć mam pytanko odnośnie skanów zaświadczenia z ZUS i US wiem, że jeżeli wykonawca przyśle podpisany z pieczątka ZUS czy US skan takiego zaświadczenia i podpisze podpisem kwalifikowanym to traktuję jako potwierdzenie za zgodność, a jak wygenerowany dokument to musi być przesłany w tej formie z podpisem pracownika ZUS,US. A czy jeżeli wykonawca przesłał mi skan tych zaświadczeń w wersji raczej kopii zeskanowanego dokumentu to mogę to potraktować jako skan dokumentu potwierdzonego przez wykonawcę????
Cześć mam pytanko odnośnie skanów zaświadczenia z ZUS i US wiem, że jeżeli wykonawca przyśle podpisany z pieczątka ZUS czy US skan takiego zaświadczenia i podpisze podpisem kwalifikowanym to traktuję jako potwierdzenie za zgodność, a jak wygenerowany dokument to musi być przesłany w tej formie z podpisem pracownika ZUS,US. A czy jeżeli wykonawca przesłał mi skan tych zaświadczeń w wersji raczej kopii zeskanowanego dokumentu to mogę to potraktować jako skan dokumentu potwierdzonego przez wykonawcę????
0
2023-03-27 08:58 0

K.

Katarzyna .....

88

Dokument wystawiony elektronicznie jest ważny tylko w formie elektronicznej, tj. z podpisem wystawcy.
Więc albo papierowy, zeskanowany i podpisany przez Wykonawcę "za zgodność" albo forma elektroniczna z podpisem wystawcy.
Dokument wystawiony elektronicznie jest ważny tylko w formie elektronicznej, tj. z podpisem wystawcy. Więc albo papierowy, zeskanowany i podpisany przez Wykonawcę "za zgodność" albo forma elektroniczna z podpisem wystawcy.
0
2023-03-27 09:03 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy