Forum

Powrót BRAK W SWZ

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

SYTUACJA NASTĘPUJĄCA:
W papierowej wersji swz zamawiający ma wszystko, a na strone wrzucił swz bez terminu składania i otwarcia ofert i terminu związania oferta. wiadomo w ogłoszeniu jest wszystko, na stronie platformy (ON) TSO i TOO jest. w płynełą jedna oferta i teraz pytanie. procedować dalej czy też nie . osobiście uważam że nie jest to powód do uwalenia postepowania mimo że ustawa wymaga tych podania terminów w SWZ bo raczej wpływu na wynik to nie ma i nie jest to wada uniemozliwiająca zawarcie ważnej umowy. Ale że trwa dyskusja pozwoliłem sobie Was w to wciągnąć. :)
SYTUACJA NASTĘPUJĄCA: W papierowej wersji swz zamawiający ma wszystko, a na strone wrzucił swz bez terminu składania i otwarcia ofert i terminu związania oferta. wiadomo w ogłoszeniu jest wszystko, na stronie platformy (ON) TSO i TOO jest. w płynełą jedna oferta i teraz pytanie. procedować dalej czy też nie . osobiście uważam że nie jest to powód do uwalenia postepowania mimo że ustawa wymaga tych podania terminów w SWZ bo raczej wpływu na wynik to nie ma i nie jest to wada uniemozliwiająca zawarcie ważnej umowy. Ale że trwa dyskusja pozwoliłem sobie Was w to wciągnąć. :)
0
2023-03-27 13:36 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Pawle na 100% do unieważnienia.
Nie masz pewności, że ktoś kto dotarł do SWZ zrezygnował. Jak masz postępowanie z dofinansowaniem to korekta...

P.s.
Ja kilka lata temu gdy oferty były jeszcze papierowe miałem w SWZ dwa razy godz. 10.10 (i w terminie składania i otwarcia). W ogłoszeniu było prawidłowo 10.00 i 10.10.

Chłop przyszedł z oferta na otwarcie i stwierdził, że mu wszyscy mówią, że jest po terminie a on był dopiero 5 po 10 i nie mógł złożyć...
Pawle na 100% do unieważnienia. Nie masz pewności, że ktoś kto dotarł do SWZ zrezygnował. Jak masz postępowanie z dofinansowaniem to korekta... P.s. Ja kilka lata temu gdy oferty były jeszcze papierowe miałem w SWZ dwa razy godz. 10.10 (i w terminie składania i otwarcia). W ogłoszeniu było prawidłowo 10.00 i 10.10. Chłop przyszedł z oferta na otwarcie i stwierdził, że mu wszyscy mówią, że jest po terminie a on był dopiero 5 po 10 i nie mógł złożyć...
0
2023-03-27 13:50 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy