Forum

Powrót Jak zakwalifikować kategorię zamówienia?

P.

Paulina .....

3

Dzień dobry,
przeprowadzam postępowanie z podziałem na części - część 1 to roboty budowlane (do tego nie mam wątpliwości), a część 2 to dostawa i montaż platform schodowych, dzwonków etc. Czy musze każdą część zakwalifikować inaczej? Jak powinnam zakwalifikować dostawę i montaż - dostawa czy roboty budowlane? Pytam w kontekście obowiązku zatrudnienia na podstawie umowy o pracę. Niestety, w kosztorysie nie mam rozbitych pozycji na koszt materiałów i robocizny, stąd powyższa wątpliwość.
Dzień dobry, przeprowadzam postępowanie z podziałem na części - część 1 to roboty budowlane (do tego nie mam wątpliwości), a część 2 to dostawa i montaż platform schodowych, dzwonków etc. Czy musze każdą część zakwalifikować inaczej? Jak powinnam zakwalifikować dostawę i montaż - dostawa czy roboty budowlane? Pytam w kontekście obowiązku zatrudnienia na podstawie umowy o pracę. Niestety, w kosztorysie nie mam rozbitych pozycji na koszt materiałów i robocizny, stąd powyższa wątpliwość.
0
2023-03-31 10:58 0

K.

Katarzyna .....

88

Część 1 - Co jest przedmiotem zamówienia? czemu masz wątpliwości?
Część 2 - to będzie dostawa z montażem (ew. wraz z niezbędnymi robotami) - dla mnie to dostawa i nie ma zastosowania art. 95.
Część 1 - Co jest przedmiotem zamówienia? czemu masz wątpliwości? Część 2 - to będzie dostawa z montażem (ew. wraz z niezbędnymi robotami) - dla mnie to dostawa i nie ma zastosowania art. 95.
0
2023-03-31 11:05 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy