Forum

Powrót Zmiana terminu realizacji umowy

E.

Emilia .....

0

Czynność wyboru najkorzystniejszej oferty w postępowaniu na usługi trwające 12 miesięcy się przedłużyła, i nie rozstrzygniemy go przed wskazanym w Warunkach i umowie terminem rozpoczęcia realizacji umowy,. Z dotychczasowym Wykonawcą podpiszemy aneks na miesiąc. Czy możemy po wyborze oferty przesunąć aneksem czy po prostu w umowie termin rozpoczęcia o miesiąc usługi? Co można zrobić w tej sytuacji? postępowanie poniżej 130 tys zł ale wg wewn. regulaminu jest przetarg na kwoty pow. 100 tys. W regulaminie nie ma wprost takich zapisów, do których można byłoby się odwołać.
Czynność wyboru najkorzystniejszej oferty w postępowaniu na usługi trwające 12 miesięcy się przedłużyła, i nie rozstrzygniemy go przed wskazanym w Warunkach i umowie terminem rozpoczęcia realizacji umowy,. Z dotychczasowym Wykonawcą podpiszemy aneks na miesiąc. Czy możemy po wyborze oferty przesunąć aneksem czy po prostu w umowie termin rozpoczęcia o miesiąc usługi? Co można zrobić w tej sytuacji? postępowanie poniżej 130 tys zł ale wg wewn. regulaminu jest przetarg na kwoty pow. 100 tys. W regulaminie nie ma wprost takich zapisów, do których można byłoby się odwołać.
0
2023-03-31 14:58 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

No, ochrzan się należy.
Zostawić Was na parę dni samych to pozostawiacie użytkowników bez pomocy?
Ładnie, ładnie, nie ma co...
(wróciłem po kilku dniach nieobecności i co widzę?)
Ad rem:
Emilio,
Czytałem opinię, że w zamówieniach na podstawie ustawy termin rozpoczęcia świadczenia usługi jest terminem instrukcyjnym (teraz już KIO nie nakazuje unieważnić postępowania ze względu na to, że minął termin rozpoczęcia świadczenia).
Nie widzę powodu, dla którego w zamówieniach poniżej progów miałoby być inaczej.
Na następny raz (nawyk z czasów, kiedy postępowania się unieważniało) zapis w umowie:
Zamówienie będzie realizowane od dnia zawarcia umowy (nie wcześniej niż od dnia .....) przez okres 3 miesięcy.
No, ochrzan się należy. Zostawić Was na parę dni samych to pozostawiacie użytkowników bez pomocy? Ładnie, ładnie, nie ma co... (wróciłem po kilku dniach nieobecności i co widzę?) Ad rem: Emilio, Czytałem opinię, że w zamówieniach na podstawie ustawy termin rozpoczęcia świadczenia usługi jest terminem instrukcyjnym (teraz już KIO nie nakazuje unieważnić postępowania ze względu na to, że minął termin rozpoczęcia świadczenia). Nie widzę powodu, dla którego w zamówieniach poniżej progów miałoby być inaczej. Na następny raz (nawyk z czasów, kiedy postępowania się unieważniało) zapis w umowie: Zamówienie będzie realizowane od dnia zawarcia umowy (nie wcześniej niż od dnia .....) przez okres 3 miesięcy.
0
2023-04-04 07:42 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy