Forum

Powrót RNC

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Już miałam wzywać Wykonawcę do wyjaśnienia RNC, a tu otrzymuję maila z informacją od tego właśnie wykonawcy, że się pomylił tj. wpisał za małą kwotę za wykonanie zadania i prosi o wycofanie jego oferty.
Rozumiem, że w tej sytuacji już nie muszę wzywać do wyjaśnień tylko mogę odrzucić ofertę na podst. art. 226 ust. 1 pkt 8?
Już miałam wzywać Wykonawcę do wyjaśnienia RNC, a tu otrzymuję maila z informacją od tego właśnie wykonawcy, że się pomylił tj. wpisał za małą kwotę za wykonanie zadania i prosi o wycofanie jego oferty. Rozumiem, że w tej sytuacji już nie muszę wzywać do wyjaśnień tylko mogę odrzucić ofertę na podst. art. 226 ust. 1 pkt 8?
0
2023-04-05 12:59 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Ja chyba bym wezwała do wyjaśnień żeby wszystko było zgodne z procedurą - wykonawca wtedy będzie mógł olać to wezwanie. To trochę tak jakby Wykonawca napisał po otwarciu, że chce się wycofać, a my i tak dla formalności wzywamy go złożenia podmiotowych środków dowodowych.
Ja chyba bym wezwała do wyjaśnień żeby wszystko było zgodne z procedurą - wykonawca wtedy będzie mógł olać to wezwanie. To trochę tak jakby Wykonawca napisał po otwarciu, że chce się wycofać, a my i tak dla formalności wzywamy go złożenia podmiotowych środków dowodowych.
0
2023-04-05 13:02 3
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy