Forum

Powrót Inspektor nadzoru - czy może być?

M.

Marcjanna .....

3

Zapytanie ofertowe poniżej progów krajowych.

Drodzy,

mam zapytanie dot. pełnienia funkcji inspektora nadzoru inwestorskiego.

Zainteresowany jest tym zleceniem Pan X.
Wykonawcą inwestycji jest Pan Y.

4 lata temu przy jednej inwestycji Wykonawcą był Pan X, który jako podwykonawcę zatrudnił Pana Y - znają się to jest pewne, razem współpracują to też jest pewne.
Pan X jest solidnym inspektorem, bo już nieraz tę funkcję u nas pełnił.

Jednak czy wcześniejsza współpraca z obecnym Wykonawcą inwestycji go nie dyskwalifikuje? A jeżeli tak, to na jakiej postawie.
Zapytanie ofertowe poniżej progów krajowych. Drodzy, mam zapytanie dot. pełnienia funkcji inspektora nadzoru inwestorskiego. Zainteresowany jest tym zleceniem Pan X. Wykonawcą inwestycji jest Pan Y. 4 lata temu przy jednej inwestycji Wykonawcą był Pan X, który jako podwykonawcę zatrudnił Pana Y - znają się to jest pewne, razem współpracują to też jest pewne. Pan X jest solidnym inspektorem, bo już nieraz tę funkcję u nas pełnił. Jednak czy wcześniejsza współpraca z obecnym Wykonawcą inwestycji go nie dyskwalifikuje? A jeżeli tak, to na jakiej postawie.
0
2023-04-11 08:02 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Raczej nie.
Zdradzę pewną tajemnicę Poliszynela. Często się zdarza, że budowlańcy w jednym mieście studiowali na tej samej uczelni. Więc moga się znać (np jeżeli są w podobnym wieku) choćby z czasów studiów. Poza tym do dosyć "szczelne" środowisko, wiele o sobie wiedzą i nawet jeżeli razem nie studiowali to znają się lepiej, niż osobom z zewnątrz może się wydawać.
Poza tym, traktując sprawę per analogiam: w oświadczeniu z art 56 datą graniczną są 3 lata ("w okresie 3 lat przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia nie pozostawałem w stosunku pracy lub zlecenia z wykonawcą") więc bym się nie martwił tzn. jak się mają dogadać, to się dogadają :-(
Raczej nie. Zdradzę pewną tajemnicę Poliszynela. Często się zdarza, że budowlańcy w jednym mieście studiowali na tej samej uczelni. Więc moga się znać (np jeżeli są w podobnym wieku) choćby z czasów studiów. Poza tym do dosyć "szczelne" środowisko, wiele o sobie wiedzą i nawet jeżeli razem nie studiowali to znają się lepiej, niż osobom z zewnątrz może się wydawać. Poza tym, traktując sprawę per analogiam: w oświadczeniu z art 56 datą graniczną są 3 lata ("w okresie 3 lat przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia nie pozostawałem w stosunku pracy lub zlecenia z wykonawcą") więc bym się nie martwił tzn. jak się mają dogadać, to się dogadają :-(
0
2023-04-11 08:52 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy