Forum

Powrót Tajemnica przedsiębiorstwa

S.

Sebastian .....

14

Wykonawca złożył wyjaśnienia odnośnie rażąco niskiej ceny i zastrzegł w nich jako tajemnicę przedsiębiorstwa wszystkie załączniki w tym m.in. kalkulację ceny. Wykonawca nie powołał się na żadne przepisy ani w żaden sposób nie uzasadnił ww. zastrzeżenia, w związku z powyższym jego zastrzeżenie jest moim zdaniem nieskuteczne. W związku z powyższym mam 2 pytania:
1. czy muszę jeszcze wzywać wykonawcę do złożenia dodatkowych wyjaśnień odnośnie ww. zastrzeżenia?
2. czy informację o braku skuteczności zastrzeżenie poszczególnych załączników jako tajemnicy przedsiębiorstwa wysyłam tylko do wykonawcy czy do wszystkich uczestników postępowania?
Wykonawca złożył wyjaśnienia odnośnie rażąco niskiej ceny i zastrzegł w nich jako tajemnicę przedsiębiorstwa wszystkie załączniki w tym m.in. kalkulację ceny. Wykonawca nie powołał się na żadne przepisy ani w żaden sposób nie uzasadnił ww. zastrzeżenia, w związku z powyższym jego zastrzeżenie jest moim zdaniem nieskuteczne. W związku z powyższym mam 2 pytania: 1. czy muszę jeszcze wzywać wykonawcę do złożenia dodatkowych wyjaśnień odnośnie ww. zastrzeżenia? 2. czy informację o braku skuteczności zastrzeżenie poszczególnych załączników jako tajemnicy przedsiębiorstwa wysyłam tylko do wykonawcy czy do wszystkich uczestników postępowania?
0
2023-04-11 09:50 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Zastrzeżenie tajemnicy przedsiębiorstwa nie podlega wyjaśnianiu czy uzupełnianiu, to na wykonawcy lezy obowiązek udowodnienia i prawidłowego zastrzeżenia tajemnicy.

O odtajnieniu informujesz tylko tego jednego wykonawcę.
Zastrzeżenie tajemnicy przedsiębiorstwa nie podlega wyjaśnianiu czy uzupełnianiu, to na wykonawcy lezy obowiązek udowodnienia i prawidłowego zastrzeżenia tajemnicy. O odtajnieniu informujesz tylko tego jednego wykonawcę.
0
2023-04-11 09:55 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy