Forum

Powrót Odwołanie do KIO

K.

Katarzyna .....

15

Hej wszystkim. Pierwszy raz będę odwoływać się do KIO. Czy mogę liczyć na jakiś szybki instruktaż? :) Jakieś linki? Cokolwiek :)
Hej wszystkim. Pierwszy raz będę odwoływać się do KIO. Czy mogę liczyć na jakiś szybki instruktaż? :) Jakieś linki? Cokolwiek :)
0
2023-04-12 14:46 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Nie jestem specjalistą, bo rzadko składam odwołania (jest to dosyć trudne po tej stronie barykady :-) ale:
Szybko - pięć dni to mało czasu, dziesięć - to już tochę lepiej ale nie zawsze tyle przysługuje.
Elektronicznie.
EDIT: nie słuchaj mnie - początek i od razu babol:
1. Pisma w postępowaniu odwoławczym wnosi się w formie pisemnej albo w formie elektronicznej albo w postaci elektronicznej, z tym że odwołanie i przystąpienie do postępowania odwoławczego, wniesione w postaci elektronicznej, wymagają opatrzenia podpisem zaufanym.
2. Pisma w formie pisemnej wnosi się za pośrednictwem operatora pocztowego, w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe, osobiście, za pośrednictwem posłańca, a pisma w postaci elektronicznej wnosi się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, w tym na adres do doręczeń elektronicznych, o którym mowa w art. 2 pkt 1 ustawy z dnia 18 listopada 2020 r. o doręczeniach elektronicznych (Dz.U. z 2022 r. poz. 569 i 1002).
Koniec EDITu.
Nie zapomnij przesłać kopii odwołania zamawiającemu.
Nie zapomnij wnieść wpisu (opłaty, czy jak się to nazywa).
Nie jestem specjalistą, bo rzadko składam odwołania (jest to dosyć trudne po tej stronie barykady :-) ale: Szybko - pięć dni to mało czasu, dziesięć - to już tochę lepiej ale nie zawsze tyle przysługuje. Elektronicznie. EDIT: nie słuchaj mnie - początek i od razu babol: 1. Pisma w postępowaniu odwoławczym wnosi się w formie pisemnej albo w formie elektronicznej albo w postaci elektronicznej, z tym że odwołanie i przystąpienie do postępowania odwoławczego, wniesione w postaci elektronicznej, wymagają opatrzenia podpisem zaufanym. 2. Pisma w formie pisemnej wnosi się za pośrednictwem operatora pocztowego, w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. - Prawo pocztowe, osobiście, za pośrednictwem posłańca, a pisma w postaci elektronicznej wnosi się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, w tym na adres do doręczeń elektronicznych, o którym mowa w art. 2 pkt 1 ustawy z dnia 18 listopada 2020 r. o doręczeniach elektronicznych (Dz.U. z 2022 r. poz. 569 i 1002). Koniec EDITu. Nie zapomnij przesłać kopii odwołania zamawiającemu. Nie zapomnij wnieść wpisu (opłaty, czy jak się to nazywa).
0
2023-04-12 14:57 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy