Forum

Powrót Oświadczenie podmiotów wspólnie ubiegających się o zamówienie

N.

Nina .....

26

Wykonawca złożył ofertę w konsorcjom. W założonym oświadczeniu podmiotów wspólnie ubiegających się o zamówienie wskazał podział prac/robót bardzo ogólnie tzn.
Podmiot 1. Roboty ogólnobudowlane, Instalacyjne wod-kan, Instalacyjne elektryczne, Instalacyjne CO, Instalacyjne gazowe, Instalacyjne sanitarne, Dostawa stolarki.
Podmiot 2. Roboty ogólnobudowlane, Instalacyjne wod-kan, Instalacyjne elektryczne, Instalacyjne CO, Instalacyjne gazowe, Instalacyjne sanitarne, Dostawa stolarki, Zarządzanie projektem.
Wykonawca został wezwany do uszczegółowienia podziału prac.

W odp. Wykonawca informuje, że nie jest w stanie inaczej opisać ponieważ , np. obie firmy będą realizowały prace budowlane (jednocześnie będą budować). Dodatkowo wskazał, że spełnienie warunków udziału w postępowaniu wykaże tylko lider konsorcjum.

1. Proszę podpowiedzcie jak w opisanej sytuacji powinno wyglądać Oświadczenie podmiotów wspólnie ubiegających się o zamówienie.
Może Wykonawca ma racje a ja się czepiam ……

2. Czy ten Partner (podmiot 2) nie posiadający doświadczenia może wykonawca prace np. budowlane? w SWZ mam taki zapis: W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki udziału w postępowaniu określone w pkt. 8.1. powinni spełniać łącznie wszyscy Wykonawcy.
Wykonawca złożył ofertę w konsorcjom. W założonym oświadczeniu podmiotów wspólnie ubiegających się o zamówienie wskazał podział prac/robót bardzo ogólnie tzn. Podmiot 1. Roboty ogólnobudowlane, Instalacyjne wod-kan, Instalacyjne elektryczne, Instalacyjne CO, Instalacyjne gazowe, Instalacyjne sanitarne, Dostawa stolarki. Podmiot 2. Roboty ogólnobudowlane, Instalacyjne wod-kan, Instalacyjne elektryczne, Instalacyjne CO, Instalacyjne gazowe, Instalacyjne sanitarne, Dostawa stolarki, Zarządzanie projektem. Wykonawca został wezwany do uszczegółowienia podziału prac. W odp. Wykonawca informuje, że nie jest w stanie inaczej opisać ponieważ , np. obie firmy będą realizowały prace budowlane (jednocześnie będą budować). Dodatkowo wskazał, że spełnienie warunków udziału w postępowaniu wykaże tylko lider konsorcjum. 1. Proszę podpowiedzcie jak w opisanej sytuacji powinno wyglądać Oświadczenie podmiotów wspólnie ubiegających się o zamówienie. Może Wykonawca ma racje a ja się czepiam …… 2. Czy ten Partner (podmiot 2) nie posiadający doświadczenia może wykonawca prace np. budowlane? w SWZ mam taki zapis: W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki udziału w postępowaniu określone w pkt. 8.1. powinni spełniać łącznie wszyscy Wykonawcy.
0
2023-04-13 13:35 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

a jaki postawiono warunek udziału w postepowaniu?
a jaki postawiono warunek udziału w postepowaniu?
0
2023-04-13 14:27 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy