Forum

Powrót Tryb podstawowy z możliwością negocjacji

D.

Dominika .....

31

Podjęliśmy decyzję o tym, że będziemy przeprowadzać negocjacje, w związku z art. 275 pkt 2.
Jesteśmy po otwarciu ofert, udostępniliśmy kwotę, informację z otwarcia ofert, poszła również informacja do prezesa UZP.
1. I teraz kolejnym krokiem jest to, że sprawdzam oferty (RNC, poprawki itp.), sporządzam informację o przyznanych punktach w poszczególnych kryteriach i o ofertach odrzuconych. Czy w jednym dokumencie napisać również o tym, że zapraszamy do negocjacji? Informację o punktach wysyłam do wszystkich równocześnie, a przecież zaproszenie do negocjacji będzie zawierało różne godziny tych negocjacji, więc do każdego Wykonawcy zaproszenie wyślę indywidualnie. Więc tutaj jest dla mnie mała wątpliwość.
2. Czy negocjacje mogą odbyć się stacjonarnie? W opinii, która znajduje się na stronie UZP jest tak dziwnie napisane, że negocjacje mogą odbyć się bez użycia formy elektronicznej, o ile będzie można to udokumentować, ale jednak powołują się na formę elektroniczną, więc tego tutaj nie rozumiem?
3. Jaki wyznaczyć czas na negocjacje? Czy mogę informację wysłać jutro i wyznaczyć termin negocjacji np. na środę?
4. Po negocjacjach informuję Wykonawców, że zakończyły się negocjacje i zapraszam ich do złożenia oferty dodatkowej, tak? Mogę w jednym piśmie?
5. Na którym etapie wzywam do podmiotowych ŚD? Chodzi mi o wykazy robót i osób. W opinii UZP też jest tak dziwnie sformułowane, jakby miało się wzywać zarówno przed negocjacjami jak i po negocjacjach już od tego najkorzystniejszego. Ktoś podpowie?
6. Czy przed otwarciem ofert dodatkowych udostępniam jeszcze raz informację o kwocie?
To chyba tyle, z góry bardzo dziękuję za pomoc! :)
Podjęliśmy decyzję o tym, że będziemy przeprowadzać negocjacje, w związku z art. 275 pkt 2. Jesteśmy po otwarciu ofert, udostępniliśmy kwotę, informację z otwarcia ofert, poszła również informacja do prezesa UZP. 1. I teraz kolejnym krokiem jest to, że sprawdzam oferty (RNC, poprawki itp.), sporządzam informację o przyznanych punktach w poszczególnych kryteriach i o ofertach odrzuconych. Czy w jednym dokumencie napisać również o tym, że zapraszamy do negocjacji? Informację o punktach wysyłam do wszystkich równocześnie, a przecież zaproszenie do negocjacji będzie zawierało różne godziny tych negocjacji, więc do każdego Wykonawcy zaproszenie wyślę indywidualnie. Więc tutaj jest dla mnie mała wątpliwość. 2. Czy negocjacje mogą odbyć się stacjonarnie? W opinii, która znajduje się na stronie UZP jest tak dziwnie napisane, że negocjacje mogą odbyć się bez użycia formy elektronicznej, o ile będzie można to udokumentować, ale jednak powołują się na formę elektroniczną, więc tego tutaj nie rozumiem? 3. Jaki wyznaczyć czas na negocjacje? Czy mogę informację wysłać jutro i wyznaczyć termin negocjacji np. na środę? 4. Po negocjacjach informuję Wykonawców, że zakończyły się negocjacje i zapraszam ich do złożenia oferty dodatkowej, tak? Mogę w jednym piśmie? 5. Na którym etapie wzywam do podmiotowych ŚD? Chodzi mi o wykazy robót i osób. W opinii UZP też jest tak dziwnie sformułowane, jakby miało się wzywać zarówno przed negocjacjami jak i po negocjacjach już od tego najkorzystniejszego. Ktoś podpowie? 6. Czy przed otwarciem ofert dodatkowych udostępniam jeszcze raz informację o kwocie? To chyba tyle, z góry bardzo dziękuję za pomoc! :)
0
2023-04-16 07:54 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

1. Ja robię dwa pisma - zawiadomienie o punktach, ofertach odrzuconych i wykonawcach któzy zostali / nie zostali zakwalifikowani do negocjacji. Drugie to krótkie pismo do każdego wyk z osobna o zaproszeniu na negopcjacje na konkretny dzień. Kazdy wykonawca dostaje wiadomość z zawiadomieniem i właściwym zaproszeniem.
2. mogą być stacjonarnie, nie znam przepisu który by tego zabraniał
3. trzymaj się min 2 dni roboczych
4. tak to jedno pismo i pamietaj ze wysyłasz je do wszystkich którzy nie zostali odrzuceni (także do tych, którzy mimo ze zostali zaproszeni nie wzieli udziału w negocjacjach).
5. jeżeli nie ograniczałeś (na etapie swz) liczby wykonawców, którzy zostaną zakwalifikowani do negocjacji to wzywasz o podmiotowe środki tylko najwyżej ocenionego, po otwarciu ofert dodatkowych.
6. można - jeżeli jest np zwiększona, ale nie trzeba
1. Ja robię dwa pisma - zawiadomienie o punktach, ofertach odrzuconych i wykonawcach któzy zostali / nie zostali zakwalifikowani do negocjacji. Drugie to krótkie pismo do każdego wyk z osobna o zaproszeniu na negopcjacje na konkretny dzień. Kazdy wykonawca dostaje wiadomość z zawiadomieniem i właściwym zaproszeniem. 2. mogą być stacjonarnie, nie znam przepisu który by tego zabraniał 3. trzymaj się min 2 dni roboczych 4. tak to jedno pismo i pamietaj ze wysyłasz je do wszystkich którzy nie zostali odrzuceni (także do tych, którzy mimo ze zostali zaproszeni nie wzieli udziału w negocjacjach). 5. jeżeli nie ograniczałeś (na etapie swz) liczby wykonawców, którzy zostaną zakwalifikowani do negocjacji to wzywasz o podmiotowe środki tylko najwyżej ocenionego, po otwarciu ofert dodatkowych. 6. można - jeżeli jest np zwiększona, ale nie trzeba
0
2023-04-17 09:57 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy