Forum

Powrót Własny formularz ofertowy

I.

Izabela .....

0

Proszę o podpowiedź, jak opisać w SWZ sposób złożenia oferty, jeżeli nie chcę skorzystać z interaktywnego formularza ofertowego, a własnego druku?
Proszę o podpowiedź, jak opisać w SWZ sposób złożenia oferty, jeżeli nie chcę skorzystać z interaktywnego formularza ofertowego, a własnego druku?
0
2023-04-16 20:07 0

P.

Piotr .....

45

Ja przygotowując SWZ "poinformowałem" o tym Wykonawców w ten sposób:
1) w miejscu gdzie opisuję co składa się na zawartość oferty wpisałem: Formularz ofertowy zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ
2) w rozdziale dotyczącym sposobu składania ofert mam m.in. takie 2 punkty:
- Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem platformy e-Zamówienia przy użyciu zakładki „Oferty/wnioski”, widocznej w podglądzie postępowania po zalogowaniu się na konto Wykonawcy. Po wybraniu przycisku „Złóż ofertę” system prezentuje okno składania oferty umożliwiające przekazanie dokumentów elektronicznych, w którym znajdują się dwa pola drag&drop („przeciągnij” i „upuść”) służące do dodawania plików.
- Wykonawca dodaje wybrany z dysku i uprzednio wypełniony i podpisany Formularz ofertowy (załącznik nr 1 do SWZ) w pierwszym polu („Wypełniony formularz oferty”).
Uwaga: W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie korzysta z generowanego przez platformę Formularza ofertowego. W przypadku pojawienia się podczas składania oferty komunikatu o braku wygenerowanego formularza ofertowego, należy zatwierdzić komunikat, wówczas system przepuści Wykonawcę do kolejnego kroku składania oferty.
W kolejnym polu („Załączniki i inne dokumenty przedstawione w ofercie przez Wykonawcę”) Wykonawca dodaje pozostałe pliki stanowiące ofertę lub składane wraz z ofertą.
Ja przygotowując SWZ "poinformowałem" o tym Wykonawców w ten sposób: 1) w miejscu gdzie opisuję co składa się na zawartość oferty wpisałem: Formularz ofertowy zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ 2) w rozdziale dotyczącym sposobu składania ofert mam m.in. takie 2 punkty: - Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem platformy e-Zamówienia przy użyciu zakładki „Oferty/wnioski”, widocznej w podglądzie postępowania po zalogowaniu się na konto Wykonawcy. Po wybraniu przycisku „Złóż ofertę” system prezentuje okno składania oferty umożliwiające przekazanie dokumentów elektronicznych, w którym znajdują się dwa pola drag&drop („przeciągnij” i „upuść”) służące do dodawania plików. - Wykonawca dodaje wybrany z dysku i uprzednio wypełniony i podpisany Formularz ofertowy (załącznik nr 1 do SWZ) w pierwszym polu („Wypełniony formularz oferty”). Uwaga: W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie korzysta z generowanego przez platformę Formularza ofertowego. W przypadku pojawienia się podczas składania oferty komunikatu o braku wygenerowanego formularza ofertowego, należy zatwierdzić komunikat, wówczas system przepuści Wykonawcę do kolejnego kroku składania oferty. W kolejnym polu („Załączniki i inne dokumenty przedstawione w ofercie przez Wykonawcę”) Wykonawca dodaje pozostałe pliki stanowiące ofertę lub składane wraz z ofertą.
0
2023-04-17 07:39 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy