Forum

Powrót Maksymalna wysokość prawa opcji

P.

Paulina .....

3

Dzień dobry. Mam pytanie o przetarg z prawem opcji - w jaki sposób muszę określić maksymalną wysokość opcji? Wykonawca będzie wskazywał wartość usługi stanowiącej opcję na formularzu ofertowym poprzez wyodrębnienie kwoty. Czy w związku z powyższym, mogę dać zapis typu "Maksymalna wartość opcji będzie równa kwocie wskazanej przez Wykonawcę w punkcie ... formularza ofertowego (zał. nr ...)"?
Dzień dobry. Mam pytanie o przetarg z prawem opcji - w jaki sposób muszę określić maksymalną wysokość opcji? Wykonawca będzie wskazywał wartość usługi stanowiącej opcję na formularzu ofertowym poprzez wyodrębnienie kwoty. Czy w związku z powyższym, mogę dać zapis typu "Maksymalna wartość opcji będzie równa kwocie wskazanej przez Wykonawcę w punkcie ... formularza ofertowego (zał. nr ...)"?
0
2023-04-20 10:41 0

K.

Karol .....

9

Może nie do końca zrozumiałem pytanie. Czy chodzi o wartość szacunkową opcji? Jeżeli tak to po co ten zapis. Musisz sama określić szacunkową wartość opcji.

W tym celu należy dokładnie określić zakres przedmiotu objętego prawem opcji, którą to Wykonawca wyceni w ofercie.
Ja w umowie wskazuję całkowitą wartość wynagrodzenia ze wskazaniem wartości wynagrodzenia za gwarantowany przedmiot zamówienia oraz zakres objęty prawem opcji.

Później w ogłoszeniu o wyniku postępowania wskazujesz maksymalną wartość umowy, tj. z wartością opcji.
Może nie do końca zrozumiałem pytanie. Czy chodzi o wartość szacunkową opcji? Jeżeli tak to po co ten zapis. Musisz sama określić szacunkową wartość opcji. W tym celu należy dokładnie określić zakres przedmiotu objętego prawem opcji, którą to Wykonawca wyceni w ofercie. Ja w umowie wskazuję całkowitą wartość wynagrodzenia ze wskazaniem wartości wynagrodzenia za gwarantowany przedmiot zamówienia oraz zakres objęty prawem opcji. Później w ogłoszeniu o wyniku postępowania wskazujesz maksymalną wartość umowy, tj. z wartością opcji.
0
2023-04-20 11:28 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy