Forum

Powrót kosztorys

A.

Anna .....

0

Postępowanie krajowe w trybie "zaprojektuj i wybuduj". Czy w umowie mogę wymagać przedstawienia przez wykonawcę kosztorysu po realizacji "zaprojektuj", na początku realizacji robót budowlanych?
Postępowanie krajowe w trybie "zaprojektuj i wybuduj". Czy w umowie mogę wymagać przedstawienia przez wykonawcę kosztorysu po realizacji "zaprojektuj", na początku realizacji robót budowlanych?
0
2023-04-21 08:42 0

K.

Karol .....

9

A czemu nie? Jak najbardziej możesz. Ja w każdym postępowaniu tego rodzaju tego żądam. Nigdy nic nie wiadomo jak się realizacja robót zakończy. Miałem już i taki przypadek, że umowę rozwiązano na etapie realizacji robót budowlanych. Dzięki aktualnemu kosztorysowi mieliśmy gotowy szacunek i mogliśmy przygotowywać kolejne postępowanie.
Ponadto kosztorys często przydaje się OT.
A czemu nie? Jak najbardziej możesz. Ja w każdym postępowaniu tego rodzaju tego żądam. Nigdy nic nie wiadomo jak się realizacja robót zakończy. Miałem już i taki przypadek, że umowę rozwiązano na etapie realizacji robót budowlanych. Dzięki aktualnemu kosztorysowi mieliśmy gotowy szacunek i mogliśmy przygotowywać kolejne postępowanie. Ponadto kosztorys często przydaje się OT.
0
2023-04-21 08:47 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy