Forum

Powrót Referencje - nie podpisany elektronicznie skan złożony wraz z ofertą, mały chochlik - pytanko.

Ł.

Łukasz .....

37

Witam wszystkich.
Wykonawca wraz z ofertą złożył nie podpisany elektronicznie skan referencji (oświadczenie z art. 125 i oferta OK) i teraz sedno:
Zamawiający określił że będzie żądał PŚD na wezwanie i tylko w postaci oświadczeń własnych wykonawcy, osobiście myślę, że nie powinienem na te referencje zwracać uwagi ale fakt mam dokument w niepoprawnej postaci, pytanko - czy są w tym wypadku jakiekolwiek przesłanki do wezwania z art. 128, czy będzie to niepotrzebna nadgorliwość.
Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Witam wszystkich. Wykonawca wraz z ofertą złożył nie podpisany elektronicznie skan referencji (oświadczenie z art. 125 i oferta OK) i teraz sedno: Zamawiający określił że będzie żądał PŚD na wezwanie i tylko w postaci oświadczeń własnych wykonawcy, osobiście myślę, że nie powinienem na te referencje zwracać uwagi ale fakt mam dokument w niepoprawnej postaci, pytanko - czy są w tym wypadku jakiekolwiek przesłanki do wezwania z art. 128, czy będzie to niepotrzebna nadgorliwość. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
0
2023-04-24 13:14 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

pytanie nr 1 - czy jest to w ofercie potencjalnie najwyżej ocenionego? - jesli nie to nie ma tematu.
po drugie wzywasz o konkretny dokument bo tak zapisałeś więc wszelkie inne złożone których forma a nie treść nie jest sprzeczna z ofertą nie stanowią moim zdaniem problemu. po prostu są. a wzywać o uzupełnienie nie wymaganego dokumentu moim zdaniem nie możesz.
pytanie nr 1 - czy jest to w ofercie potencjalnie najwyżej ocenionego? - jesli nie to nie ma tematu. po drugie wzywasz o konkretny dokument bo tak zapisałeś więc wszelkie inne złożone których forma a nie treść nie jest sprzeczna z ofertą nie stanowią moim zdaniem problemu. po prostu są. a wzywać o uzupełnienie nie wymaganego dokumentu moim zdaniem nie możesz.
0
2023-04-24 13:36 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy