Forum

Powrót Konsorcjum

M.

Monika .....

28

Mam pytanie dotyczące pełnomocnictwa. Ofertę złożyło konsorcjum dwóch firm. Do oferty zostało załączone pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców podpisane przez obu konsorcjantów. Na dokumencie widnieje data 17.04.2023 r. podpisy zostały złożone 18.04.2023 r. W treści pełnomocnictwa sa wymienione czynności tj. m.in. skompletowanie, podpisanie i złożenie oferty, potwierdzenie wszystkich kopii i odpisów dokumentów za zgodność z oryginałem, podpisywanie i składnie wszelkich oświadczeń woli i wiedzy wymaganych zgodnie z procedura przetargową, w tym udzielania wyjaśnień (...)
1. czy oferta podpisana przez pełnomocnika w dniu 17.04. 2023 r. jest ok?
2. czy oświadczenie z art. 5k może być podpisane przez pełnomocnika w imieniu partnera i lidera konsorcjum lub na jednym dokumencie może być złożony podpis lidera i partnera?
3. czy wszystkie przedmiotowe środki dowodowe mogą być podpisane za zgodność z oryginałem przez pełnomocnika?
4. czy pełnomocnik może podpisywać za zgodność z oryginałem podmiotowe środki dowodowe np. KRS, ZUS, US należące do członka konsorcjum
Mam pytanie dotyczące pełnomocnictwa. Ofertę złożyło konsorcjum dwóch firm. Do oferty zostało załączone pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców podpisane przez obu konsorcjantów. Na dokumencie widnieje data 17.04.2023 r. podpisy zostały złożone 18.04.2023 r. W treści pełnomocnictwa sa wymienione czynności tj. m.in. skompletowanie, podpisanie i złożenie oferty, potwierdzenie wszystkich kopii i odpisów dokumentów za zgodność z oryginałem, podpisywanie i składnie wszelkich oświadczeń woli i wiedzy wymaganych zgodnie z procedura przetargową, w tym udzielania wyjaśnień (...) 1. czy oferta podpisana przez pełnomocnika w dniu 17.04. 2023 r. jest ok? 2. czy oświadczenie z art. 5k może być podpisane przez pełnomocnika w imieniu partnera i lidera konsorcjum lub na jednym dokumencie może być złożony podpis lidera i partnera? 3. czy wszystkie przedmiotowe środki dowodowe mogą być podpisane za zgodność z oryginałem przez pełnomocnika? 4. czy pełnomocnik może podpisywać za zgodność z oryginałem podmiotowe środki dowodowe np. KRS, ZUS, US należące do członka konsorcjum
0
2023-04-24 15:17 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy