Forum

Powrót PŚD - prośba o przedłużenie terminu z uwagi na oczekiwanie otrzymania KRK z sądu - PILNE

J.

Joanna .....

4

Dzień dobry,
mam ogromną prośbę o pomoc. Dzwonił wykonawca, że otrzymał z Sądu pismo (po tym jak wystąpił o zaświadczenie KRK), że dokumenty otrzyma od 7 do 10 dni. Termin złożenia PŚD upływa dzisiaj o godz. 15. Będzie składał wniosek o przedłużenie tego terminu. Czy w związku z powyższym Zamawiający ma możliwość nie wyrazić takiej zgody? Co powinien zrobić dalej? Wezwać do złożenia na podstawie art. 128 wyznaczając kolejny termin 5-cio dniowy? Na wniosek odpowiedzieć negatywnie? Czy na wniosek wyrazić zgodę, przedłużając ten termin i nie wzywać na podst. art. 128??
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Dzień dobry, mam ogromną prośbę o pomoc. Dzwonił wykonawca, że otrzymał z Sądu pismo (po tym jak wystąpił o zaświadczenie KRK), że dokumenty otrzyma od 7 do 10 dni. Termin złożenia PŚD upływa dzisiaj o godz. 15. Będzie składał wniosek o przedłużenie tego terminu. Czy w związku z powyższym Zamawiający ma możliwość nie wyrazić takiej zgody? Co powinien zrobić dalej? Wezwać do złożenia na podstawie art. 128 wyznaczając kolejny termin 5-cio dniowy? Na wniosek odpowiedzieć negatywnie? Czy na wniosek wyrazić zgodę, przedłużając ten termin i nie wzywać na podst. art. 128?? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
0
2023-04-25 09:52 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

osobiscie wolałbym wystosować wezwanie ze 128 z odpowiednim terminem.
Ale też wiem że zdażają się takie przypadki i zamawiający wyrażają zgodę. tutaj tylko mała uwaga żeby czasem w przypadku konieczności wzywania kolejnego uwzględnić w terminach tez dodatjkowy czas objety zgodą (tak dla równości traktowania)
osobiscie wolałbym wystosować wezwanie ze 128 z odpowiednim terminem. Ale też wiem że zdażają się takie przypadki i zamawiający wyrażają zgodę. tutaj tylko mała uwaga żeby czasem w przypadku konieczności wzywania kolejnego uwzględnić w terminach tez dodatjkowy czas objety zgodą (tak dla równości traktowania)
0
2023-04-25 09:57 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy