Forum

Powrót oswiadczenie ze 117.4 a podmiot trzeci

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Swoje zdanie mam ale jestem ciekawa waszego.
Oferte złozyła spółka cywilna, czyli wykonawcy wspólnie ubiegający sie. W ramach spełnia warunku działu w postepowaniu powołują się na zasoby podmiotu trzeciego. Czy waszym zdaniem musza składac oświadczenie z art. 117.4 jeżeli, zaden z nich nie bedzie wykonywał prac na warunek udziału, bo wykona je podmiot trzeci jako podwykonawca, a oswiadczemnie to słuzy wykazaniu, że roboty budowlane wykona ten wykonawca sposród wspólnie ubiegających sie ktory spełnia warunek.
Swoje zdanie mam ale jestem ciekawa waszego. Oferte złozyła spółka cywilna, czyli wykonawcy wspólnie ubiegający sie. W ramach spełnia warunku działu w postepowaniu powołują się na zasoby podmiotu trzeciego. Czy waszym zdaniem musza składac oświadczenie z art. 117.4 jeżeli, zaden z nich nie bedzie wykonywał prac na warunek udziału, bo wykona je podmiot trzeci jako podwykonawca, a oswiadczemnie to słuzy wykazaniu, że roboty budowlane wykona ten wykonawca sposród wspólnie ubiegających sie ktory spełnia warunek.
0
2023-04-26 11:12 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

piszesz pracę dyplomową czy co? :)
No a na powaznie, to skoro to P3 jest wykazany to moim zdanie nie ma tu zachodzenia przypadku z art. 117 ust2 lub 3 więc jak dla mnie oświadczenia z 117.4 wydaje się zbędne.
Ale chetnie poczytam opinie innych.
piszesz pracę dyplomową czy co? :) No a na powaznie, to skoro to P3 jest wykazany to moim zdanie nie ma tu zachodzenia przypadku z art. 117 ust2 lub 3 więc jak dla mnie oświadczenia z 117.4 wydaje się zbędne. Ale chetnie poczytam opinie innych.
0
2023-04-26 11:34 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy