Forum

Powrót umowa poniżej 130 tyś na dłużej

I.

Izabela .....

0

Chciałabym się upewnić. Miałam zawartą umowę na okres 3 lat. Teraz dostaliśmy propozycję, by ją przedłużyć na kolejne dwa lata, bo wtedy będzie ta sama stawka. Czy mogę bez problemu zawrzeć aneks do tamtej umowy? Jak odnieść to do zakazu udzielania zamówień na okres dłuższy niż 4 lata? Czy ten zakaz dotyczy też zamówień poniżej 130 tyś ?
Chciałabym się upewnić. Miałam zawartą umowę na okres 3 lat. Teraz dostaliśmy propozycję, by ją przedłużyć na kolejne dwa lata, bo wtedy będzie ta sama stawka. Czy mogę bez problemu zawrzeć aneks do tamtej umowy? Jak odnieść to do zakazu udzielania zamówień na okres dłuższy niż 4 lata? Czy ten zakaz dotyczy też zamówień poniżej 130 tyś ?
0
2023-04-26 13:36 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Jeden rabin powie tak, drugi nie.
Z jednej strony ustawy Pzp nie stosuje się.
Z drugiej strony jest jeszcze ustawa o naruszeniu dyscypliny finansów publicznych.
Tam jest zakaz zawierania umów dłuższych niż jest to dozwolone w ustawie Pzp (ale nic nie ma na temat ich wartości).
Jednym zdaniem: Zalecam ostrożność.
Jeden rabin powie tak, drugi nie. Z jednej strony ustawy Pzp nie stosuje się. Z drugiej strony jest jeszcze ustawa o naruszeniu dyscypliny finansów publicznych. Tam jest zakaz zawierania umów dłuższych niż jest to dozwolone w ustawie Pzp (ale nic nie ma na temat ich wartości). Jednym zdaniem: Zalecam ostrożność.
0
2023-04-26 13:53 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy