Forum

Powrót Umowa spółki cywilnej

S.

Sebastian .....

14

Wezwałem wykonawcę (spółka cywilna) do uzupełnienia pełnomocnictwa dla jednego ze wspólników. W odpowiedzi otrzymałem skan umowy spółki, z której wynika, że reprezentacja jest jednoosobowa. W związku z powyższym dwa pytania:
1. czy taki zapis "reprezentacja jest jednoosobowa" upoważnia wspólnika do podpisania oferty i oświadczenia z art. 125 ust. 1 w imieniu wspólników?
2. czy ww. skan powinien być opatrzony podpisem jednego ze wspólników czy wystarczy sam skan?
Wezwałem wykonawcę (spółka cywilna) do uzupełnienia pełnomocnictwa dla jednego ze wspólników. W odpowiedzi otrzymałem skan umowy spółki, z której wynika, że reprezentacja jest jednoosobowa. W związku z powyższym dwa pytania: 1. czy taki zapis "reprezentacja jest jednoosobowa" upoważnia wspólnika do podpisania oferty i oświadczenia z art. 125 ust. 1 w imieniu wspólników? 2. czy ww. skan powinien być opatrzony podpisem jednego ze wspólników czy wystarczy sam skan?
0
2023-04-27 08:04 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Do podpisania oferty tak, ale oświadczenie drugiego wspólnika to już nie bardzo.

Musi być poświadczona za zgodność, wystarczy podpis jednego ze wspólników.
Do podpisania oferty tak, ale oświadczenie drugiego wspólnika to już nie bardzo. Musi być poświadczona za zgodność, wystarczy podpis jednego ze wspólników.
0
2023-04-27 08:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy