Forum

Powrót Sprawozdanie korekta

A.

Agnieszka .....

0

Witam, jeżeli w sprawozdaniu z udzielonych zamówień za 2022 r., zawarłam umowę zawartą w 2022 r. na daną kwotę, a teraz mam wypowiedzenie tej umowy, obowiązywała ona tylko przez I kwartał 2023 r., a pierwotnie miała być na cały rok, to czy teraz powinnam zrobić korektę sprawozdania? Podać do sprawozdania teraz dane z realizacji umowy czy ktoś miał taką sytuację ? Co radzicie uczynić? Rozporządzenie mówi tak:
§ 3 [Korekta sprawozdania]
1. Zamawiający, niezwłocznie po stwierdzeniu, że informacje zawarte w sprawozdaniu są nieaktualne lub niepoprawne, dokonuje korekty sprawozdania i przekazuje ją Prezesowi Urzędu Zamówień Publicznych przy użyciu formularza, o którym mowa w § 2.
2. Korekta sprawozdania polega na zmianie, dodaniu lub usunięciu danych w sekcji sprawozdania, w której zamawiający stwierdził, że zawiera ona nieaktualne lub niepoprawne dane.
Proszę o podpowiedz...
Witam, jeżeli w sprawozdaniu z udzielonych zamówień za 2022 r., zawarłam umowę zawartą w 2022 r. na daną kwotę, a teraz mam wypowiedzenie tej umowy, obowiązywała ona tylko przez I kwartał 2023 r., a pierwotnie miała być na cały rok, to czy teraz powinnam zrobić korektę sprawozdania? Podać do sprawozdania teraz dane z realizacji umowy czy ktoś miał taką sytuację ? Co radzicie uczynić? Rozporządzenie mówi tak: § 3 [Korekta sprawozdania] 1. Zamawiający, niezwłocznie po stwierdzeniu, że informacje zawarte w sprawozdaniu są nieaktualne lub niepoprawne, dokonuje korekty sprawozdania i przekazuje ją Prezesowi Urzędu Zamówień Publicznych przy użyciu formularza, o którym mowa w § 2. 2. Korekta sprawozdania polega na zmianie, dodaniu lub usunięciu danych w sekcji sprawozdania, w której zamawiający stwierdził, że zawiera ona nieaktualne lub niepoprawne dane. Proszę o podpowiedz...
0
2023-04-28 13:17 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

ależ sprawozdanie jest ok, to na taką kwotę zawarłaś umowę i to dałaś do sprawozdania. To co się dzieje w trakcie realizacji umowy nie wpływa na kwestie sprawozdania.. Ta korekta dotyczy kwestii jakby pierwotnych czyli np. zapomniałaś o jakiejs umowie czy też kwoty w umowie były inne niż podałaś itp.
W przeciwnym wypadku każdy aneks wymagałby zmiany sprawozdań a tak nie jest bo te rzeczy robi się w ogłoszeniu o wykonaniu umowy.
To napisałem Ja, ale jesli ktoś uważa inaczej to chętnie poczytam :)
ależ sprawozdanie jest ok, to na taką kwotę zawarłaś umowę i to dałaś do sprawozdania. To co się dzieje w trakcie realizacji umowy nie wpływa na kwestie sprawozdania.. Ta korekta dotyczy kwestii jakby pierwotnych czyli np. zapomniałaś o jakiejs umowie czy też kwoty w umowie były inne niż podałaś itp. W przeciwnym wypadku każdy aneks wymagałby zmiany sprawozdań a tak nie jest bo te rzeczy robi się w ogłoszeniu o wykonaniu umowy. To napisałem Ja, ale jesli ktoś uważa inaczej to chętnie poczytam :)
0
2023-04-28 13:35 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy