Forum

Powrót Art. 274 ust. 4

I.

Izabela .....

0

Zgodnie z w/w artykułem, Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1, dane umożliwiające dostęp do tych środków.

Przewidziałam w SWZ weryfikację warunków na podstawie danych, które sama wygeneruję z systemu. Jeden z Wykonawców nie wpisał adresu www w oświadczeniu, drugi również nie wpisał adresu www, ale załączył do oferty KRS. Obaj natomiast oświadczenie złożyli prawidłowo (podpisane, zawiera pozostałe oświadczenia).

Moje pytanie, wzywacie do uzupełnienia całego oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 z uzupełnionymi danymi, czy tylko wzywacie do wskazania strony www, z której można pobrać KRS lub CDEiG?
Zgodnie z w/w artykułem, Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1, dane umożliwiające dostęp do tych środków. Przewidziałam w SWZ weryfikację warunków na podstawie danych, które sama wygeneruję z systemu. Jeden z Wykonawców nie wpisał adresu www w oświadczeniu, drugi również nie wpisał adresu www, ale załączył do oferty KRS. Obaj natomiast oświadczenie złożyli prawidłowo (podpisane, zawiera pozostałe oświadczenia). Moje pytanie, wzywacie do uzupełnienia całego oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 z uzupełnionymi danymi, czy tylko wzywacie do wskazania strony www, z której można pobrać KRS lub CDEiG?
0
2023-05-04 14:44 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Wykonawca ma wskazac dane umozliwiające pobranie takich danych, nie musi to byc adres strony. Takimi danymi bedzie chocby już sama nazwa wykonawcy, ale i NIP czy REGON.
Wykonawca ma wskazac dane umozliwiające pobranie takich danych, nie musi to byc adres strony. Takimi danymi bedzie chocby już sama nazwa wykonawcy, ale i NIP czy REGON.
0
2023-05-04 14:53 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy