Forum

Powrót Formularz ofertowy

D.

Dominika .....

31

Dzisiaj miałam otwarcie ofert na usługi, TP. Wpłynęło mi kilka ofert, w tym jedna, która zawierała niekompletny formularz ofertowy.
Wiem, że Wykonawca nie musi składać FO, który został zaproponowany przez Zamawiającego, ważne, aby zawierał w sobie wszystkie informacje.
No i teraz pytanie czy musi zawierać wszystkie? Wykonawca przesłał 1 stronę, czyli tam jego nazwa i wszystkie inne dane, dołączył wypełnioną część dotyczącą kwoty, ale nie dołączył ostatniej strony, na której znajdowały się informacje o Podwykonawcach, oświadczenia o RODO (że wypełnił obowiązki informacyjne...), oraz że oferta jest zgodna z przedmiotem zamówienia.
Wezwać do uzupełnienia nie mogę, ale czy jeśli posiadam dla mnie najważniejsze informacje, tj. o zaoferowanej kwocie i danych identyfikacyjnych Wykonawcy to muszę cokolwiek z tym robić?
Dzisiaj miałam otwarcie ofert na usługi, TP. Wpłynęło mi kilka ofert, w tym jedna, która zawierała niekompletny formularz ofertowy. Wiem, że Wykonawca nie musi składać FO, który został zaproponowany przez Zamawiającego, ważne, aby zawierał w sobie wszystkie informacje. No i teraz pytanie czy musi zawierać wszystkie? Wykonawca przesłał 1 stronę, czyli tam jego nazwa i wszystkie inne dane, dołączył wypełnioną część dotyczącą kwoty, ale nie dołączył ostatniej strony, na której znajdowały się informacje o Podwykonawcach, oświadczenia o RODO (że wypełnił obowiązki informacyjne...), oraz że oferta jest zgodna z przedmiotem zamówienia. Wezwać do uzupełnienia nie mogę, ale czy jeśli posiadam dla mnie najważniejsze informacje, tj. o zaoferowanej kwocie i danych identyfikacyjnych Wykonawcy to muszę cokolwiek z tym robić?
0
2023-05-08 11:14 0

M.

Małgorzata .....

99

Według mnie - złożył ofertę. Pozostałe informacje nie mają znaczenia, ale informację o RODO może złożyć jako dokument składany z pozostałymi dokumentami składanymi na wezwanie, może przygotuj mu takie oświadczenie. Podwykonawcę zawsze może wprowadzić lub zmienić więc podawanie ich teraz nie ma znaczenia.
Według mnie - złożył ofertę. Pozostałe informacje nie mają znaczenia, ale informację o RODO może złożyć jako dokument składany z pozostałymi dokumentami składanymi na wezwanie, może przygotuj mu takie oświadczenie. Podwykonawcę zawsze może wprowadzić lub zmienić więc podawanie ich teraz nie ma znaczenia.
0
2023-05-08 12:20 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy