Forum

Powrót Wykonawca wyjaśnieniami potwierdza spełnienie wymagań zamawiającego

B.

Bartłomiej .....

54

Zamawiający przeprowadza postępowanie na dostawy, wymagał złożenia przedmiotowych środków dowodowych tj. katalogów celem identyfikacji i weryfikacji zaoferowanego asortymentu z opisem przedmiotu zamówienia i przewidział ich uzupełnienie.

Jestem po otwarciu ofert, Wykonawca złożył wraz z ofertą karty katalogowe, jednakże nie potwierdziły one wszystkich cech opisu przedmiotu zamówienia.
Zamawiający wezwał Wykonawcę do uzupełnienia dokumentów potwierdzających dane cechy z opisu przedmiotu zamówienia.

Wykonawca przedłożył wyjaśnienia że dany asortyment spełnia wymagania zamawiającego (Wykonawca wpisał opis którego nie potwierdzały katalogi a o którego uzupełnienie wnioskował zamawiający) bez przedłożenia dodatkowych dokumentów.

Mam wątpliwości czy dane wyjaśnienia są wystarczające.
Zamawiający przeprowadza postępowanie na dostawy, wymagał złożenia przedmiotowych środków dowodowych tj. katalogów celem identyfikacji i weryfikacji zaoferowanego asortymentu z opisem przedmiotu zamówienia i przewidział ich uzupełnienie. Jestem po otwarciu ofert, Wykonawca złożył wraz z ofertą karty katalogowe, jednakże nie potwierdziły one wszystkich cech opisu przedmiotu zamówienia. Zamawiający wezwał Wykonawcę do uzupełnienia dokumentów potwierdzających dane cechy z opisu przedmiotu zamówienia. Wykonawca przedłożył wyjaśnienia że dany asortyment spełnia wymagania zamawiającego (Wykonawca wpisał opis którego nie potwierdzały katalogi a o którego uzupełnienie wnioskował zamawiający) bez przedłożenia dodatkowych dokumentów. Mam wątpliwości czy dane wyjaśnienia są wystarczające.
0
2023-05-09 11:26 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

Jeżeli wykonawca nie jest wystawcą karty katalogowej to ciężko wymagać, żeby karta określała konkretny katalog parametrów, które akurat tego zamawiającego interesują. Nie powiedziałeś tez wprost czy to co mówi wykonawca w wyjaśnieniach jest sprzeczne z kartą czy jest uzupełnieniem karty.
Ciężko też uzyskać konkretną radę jeżeli nie wiadomo, co to za dostawa i jakich parametrów brakuje
Jeżeli wykonawca nie jest wystawcą karty katalogowej to ciężko wymagać, żeby karta określała konkretny katalog parametrów, które akurat tego zamawiającego interesują. Nie powiedziałeś tez wprost czy to co mówi wykonawca w wyjaśnieniach jest sprzeczne z kartą czy jest uzupełnieniem karty. Ciężko też uzyskać konkretną radę jeżeli nie wiadomo, co to za dostawa i jakich parametrów brakuje
0
2023-05-09 11:44 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy