Forum

Powrót PŚD - podpisane datą wcześniejszą od daty z wezwania do ich złożenia

J.

Joanna .....

4

Dzień dobry,
mam prośbę o opinie w poniższej kwestii:
W dniu 8.05.2023 r. wysłałam pismo z wezwaniem do złożenia PŚD z terminem do dnia 15.05.2023 r. Dziś Wykonawca złożył dokumenty - więc w terminie, ale podpisane są z datą 06.05.2023 r.
Wydaje mi się, że nie jest to błąd, ale wole się upewnić.
I drugie pytanie:
Czy z ogłoszeniem wyboru muszę czekać do końca wyznaczonego terminu na złożenie PŚD (15.05.2023 r.)? Czy jeżeli złożył je wcześniej i są poprawne, zgodne z wymaganiami mogę Informację o wyborze opublikować przed tym dniem?
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi :)
Dzień dobry, mam prośbę o opinie w poniższej kwestii: W dniu 8.05.2023 r. wysłałam pismo z wezwaniem do złożenia PŚD z terminem do dnia 15.05.2023 r. Dziś Wykonawca złożył dokumenty - więc w terminie, ale podpisane są z datą 06.05.2023 r. Wydaje mi się, że nie jest to błąd, ale wole się upewnić. I drugie pytanie: Czy z ogłoszeniem wyboru muszę czekać do końca wyznaczonego terminu na złożenie PŚD (15.05.2023 r.)? Czy jeżeli złożył je wcześniej i są poprawne, zgodne z wymaganiami mogę Informację o wyborze opublikować przed tym dniem? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi :)
0
2023-05-11 11:26 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Ja nie widzę problemu w tym, że są podpisane wcześniej, jeśli je złożył, tym samym potwierdził ich prawidłowość i aktualność. Jak dla mnie jeśli są merytorycznie ok, to jak najbardziej do przyjęcia.

Co do drugiego pytania, jeśli wszystko jest ok, to możesz robić wybór, nie musisz czekać do końca wyznaczonego terminu .
Ja nie widzę problemu w tym, że są podpisane wcześniej, jeśli je złożył, tym samym potwierdził ich prawidłowość i aktualność. Jak dla mnie jeśli są merytorycznie ok, to jak najbardziej do przyjęcia. Co do drugiego pytania, jeśli wszystko jest ok, to możesz robić wybór, nie musisz czekać do końca wyznaczonego terminu .
0
2023-05-11 11:30 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy