Forum

Powrót wezwanie do zawarcia umowy

J.

Joanna .....

4

Dzień dobry,
zgodnie z art. 308 ust. 2 z uwzględnieniem art. 577 ustawy Pzp umowa może zostać zawarta w terminie nie krótszym niż 5 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty, jeżeli zawiadomienie zostało przesłane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Czy w związku z powyższym wezwanie do zawarcia umowy można przesłać w tak zwanym między czasie? Termin 5 dni upływa w poniedziałek 22.05.2023 r., czy w dniu dzisiejszym mogę wezwać Wykonawcę pismem do przekazania niezbędnych informacji w celu uzupełnienia umowy oraz wpłaty zabezpieczenia? Czy mogę to zrobić dopiero po tych 5 dniach? Dodam, że prace muszą się rozpocząć jeszcze w maju.
Będę wdzięczna za pomoc.
Dzień dobry, zgodnie z art. 308 ust. 2 z uwzględnieniem art. 577 ustawy Pzp umowa może zostać zawarta w terminie nie krótszym niż 5 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty, jeżeli zawiadomienie zostało przesłane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Czy w związku z powyższym wezwanie do zawarcia umowy można przesłać w tak zwanym między czasie? Termin 5 dni upływa w poniedziałek 22.05.2023 r., czy w dniu dzisiejszym mogę wezwać Wykonawcę pismem do przekazania niezbędnych informacji w celu uzupełnienia umowy oraz wpłaty zabezpieczenia? Czy mogę to zrobić dopiero po tych 5 dniach? Dodam, że prace muszą się rozpocząć jeszcze w maju. Będę wdzięczna za pomoc.
0
2023-05-18 08:59 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Zdarzało mi się robić takie rzeczy nieoficjalnie (prośba mailem o podanie danych do umowy itp przed upływem terminu na odwołania) ale nie wzywałbym pismem, a już na pewno nie do wpłaty zabezpieczenia.
Zdarzało mi się robić takie rzeczy nieoficjalnie (prośba mailem o podanie danych do umowy itp przed upływem terminu na odwołania) ale nie wzywałbym pismem, a już na pewno nie do wpłaty zabezpieczenia.
0
2023-05-18 09:04 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy