Forum

Powrót Zapytanie ofertowe - błąd w wyliczeniu ceny

M.

Magdalena .....

64

Zapytanie ofertowe - W formularzu oferty Wykonawca uzupełnił tabelę z której wyliczono wartość brutto każdego zadania z osobna. Na dole tabeli w okienku "Razem" podano kwotę, która nie jest sumą wcześniej wpisanych kwot (wszystko wskazuje na pomyłkę przy dodawaniu). Kwota z okienka "Razem" została wpisana liczbowo i słownie jako kwota całościowa za wykonanie usługi w zapytaniu ofertowym. Co sensownego z tym zrobić? wezwać do wyjaśnień (otworzyłam oferty, ale nie podałam do informacji publicznej wyniku). Poprawić dodawanie i przyjąć kwotę po zsumowaniu?
Zapytanie ofertowe - W formularzu oferty Wykonawca uzupełnił tabelę z której wyliczono wartość brutto każdego zadania z osobna. Na dole tabeli w okienku "Razem" podano kwotę, która nie jest sumą wcześniej wpisanych kwot (wszystko wskazuje na pomyłkę przy dodawaniu). Kwota z okienka "Razem" została wpisana liczbowo i słownie jako kwota całościowa za wykonanie usługi w zapytaniu ofertowym. Co sensownego z tym zrobić? wezwać do wyjaśnień (otworzyłam oferty, ale nie podałam do informacji publicznej wyniku). Poprawić dodawanie i przyjąć kwotę po zsumowaniu?
0
2023-05-18 11:33 0

M.

Magdalena .....

64

Dodam, że formularz jest skonstruowany tak, ze na samym początku jest punkt "Odpowiadając na zaproszenie...oferuje wykonanie... za kwotę: wartość netto całego zadania (wartość liczbowa i słownie), wartość brutto całego zadania (wartość liczbowa i słownie)
na dole tabela z wyliczeniem jednostkowych cen przez ilość dla poszczególnych zadań.
Dodam, że formularz jest skonstruowany tak, ze na samym początku jest punkt "Odpowiadając na zaproszenie...oferuje wykonanie... za kwotę: wartość netto całego zadania (wartość liczbowa i słownie), wartość brutto całego zadania (wartość liczbowa i słownie) na dole tabela z wyliczeniem jednostkowych cen przez ilość dla poszczególnych zadań.
0
2023-05-18 11:37 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy