Forum

Powrót Procedura krajowa czy unijna?

J.

Jolanta .....

0

Witam,
w tym roku ogłosiłam przetarg nieograniczony na dostawę energii elektrycznej (kod cpv 09300000-2 energia elektryczna, cieplna, słoneczna i jądrowa), teraz muszę zrobić postępowanie z wolnej ręki na dostawy energii cieplnej z wód geotermalnych (kod cpv 09300000-2) o wartości do progów unijnych. Chciałam zapytać, czy postępowanie z wolnej ręki powinnam zrobić w procedurze o wartości przekraczającej progi unijne (z uwagi na ten sam kod cpv co energia elektryczna), czy zgodnie z wartością w procedurze krajowej? I czy jeśli robiłabym w procedurze unijnej to obligatoryjnie muszę żądać KRK od wykonawcy, czy z podmiotowych środków dowodowych wystarczy tylko JEDZ?
Witam, w tym roku ogłosiłam przetarg nieograniczony na dostawę energii elektrycznej (kod cpv 09300000-2 energia elektryczna, cieplna, słoneczna i jądrowa), teraz muszę zrobić postępowanie z wolnej ręki na dostawy energii cieplnej z wód geotermalnych (kod cpv 09300000-2) o wartości do progów unijnych. Chciałam zapytać, czy postępowanie z wolnej ręki powinnam zrobić w procedurze o wartości przekraczającej progi unijne (z uwagi na ten sam kod cpv co energia elektryczna), czy zgodnie z wartością w procedurze krajowej? I czy jeśli robiłabym w procedurze unijnej to obligatoryjnie muszę żądać KRK od wykonawcy, czy z podmiotowych środków dowodowych wystarczy tylko JEDZ?
0
2023-05-22 08:18 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

a jaka jest podstawa wolnej reki? co do zasadny zamowienia z wolnej reki nie sumuja się z innymi zamówieniami. Już pomijam to, że nie szacuje się wstecz.
a jaka jest podstawa wolnej reki? co do zasadny zamowienia z wolnej reki nie sumuja się z innymi zamówieniami. Już pomijam to, że nie szacuje się wstecz.
0
2023-05-22 08:20 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy