Forum

Powrót art 117 - wezywanie o uzupełnienie?

I.

Iwona .....

0

Witam,
ofertę złożyli wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia. Zgodnie z art. 117 wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane wykonają poszczególni wykonawcy. Wezwałam wykonawców wspólnie ubiegających się o złożenie oświadczenia z art. 117, ale nie wiem czy mogłam ich wezwać o to oświadczenie skoro nie było o nim mowy w SWZ? Co z ofertą wykonawcy, który mi nie przedłoży tego oświadczenia?
Witam, ofertę złożyli wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia. Zgodnie z art. 117 wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane wykonają poszczególni wykonawcy. Wezwałam wykonawców wspólnie ubiegających się o złożenie oświadczenia z art. 117, ale nie wiem czy mogłam ich wezwać o to oświadczenie skoro nie było o nim mowy w SWZ? Co z ofertą wykonawcy, który mi nie przedłoży tego oświadczenia?
0
2023-05-22 08:42 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Obowiązek złożenia takiego oświadczenia wynika wprost z ustawy i to jest podstawą do wezwania pomimo braku zapisu w SWZ. Jesli nie złożą oferta podlega odrzuceniu z 226.1.2.c
Obowiązek złożenia takiego oświadczenia wynika wprost z ustawy i to jest podstawą do wezwania pomimo braku zapisu w SWZ. Jesli nie złożą oferta podlega odrzuceniu z 226.1.2.c
0
2023-05-22 08:46 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy