Forum

Powrót Pierwsze postępowanie.

S.

Sylwia .....

0

Proszę o pomoc.
Postepowanie na dostawy ziemniaków- jesteśmy płatnikami podatku vat.
Mamy 2 oferty: 1. rolnik ryczałtowy, napisał w ofercie, że jest zwolniony z podatku vat ( cena netto = cena brutto)
2. rolnik ryczałtowy ale w ofercie podał stawkę podatku vat 7 %
W SWZ mamy napisane, że Zamawiający sam doliczy podatek Vat w przypadku informacji od wykonawcy że wybór jego oferty będzie prowadził do obowiązku podatkowego.
Nie bardzo wiem jak mam do tego podejść.
Proszę o pomoc. Postepowanie na dostawy ziemniaków- jesteśmy płatnikami podatku vat. Mamy 2 oferty: 1. rolnik ryczałtowy, napisał w ofercie, że jest zwolniony z podatku vat ( cena netto = cena brutto) 2. rolnik ryczałtowy ale w ofercie podał stawkę podatku vat 7 % W SWZ mamy napisane, że Zamawiający sam doliczy podatek Vat w przypadku informacji od wykonawcy że wybór jego oferty będzie prowadził do obowiązku podatkowego. Nie bardzo wiem jak mam do tego podejść.
0
2023-05-22 08:54 0

A.

Anna .....

35

oferta 2 do odrzucenia .Nie ma podatku vat do konca czerwca 2023 tak ustalił nasz Rząd :) netto = brutto "Według obecnych przepisów, zerowa stawka VAT na żywność obowiązuje przez pierwszą połowę 2023 r. Przedstawiciele rządu zaznaczali jednak, że rozwiązanie to może zostać przedłużone na cały 2023 r."
oferta 2 do odrzucenia .Nie ma podatku vat do konca czerwca 2023 tak ustalił nasz Rząd :) netto = brutto "Według obecnych przepisów, zerowa stawka VAT na żywność obowiązuje przez pierwszą połowę 2023 r. Przedstawiciele rządu zaznaczali jednak, że rozwiązanie to może zostać przedłużone na cały 2023 r."
0
2023-05-23 13:44 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy