Forum

Powrót termin związania ofertą a wybór najkorzystniejszej oferty

A.

Agata .....

0

Dzień dobry ! Mam zapytanie; czy jeżeli termin związania oferta kończy się 26.05.23 to czy mogę dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty w dniu 24.05.23 ? Wybór najkorzystniejszej może nastąpić przed upływem terminu związania ofertą. Dodam, że oferty złożyło kilku wykonawców. Co z tym terminem 5 -dniowym na złożenie odwołania? Czy będę w prawie jeżeli dokonam czynności wyboru w dniu 24.05.23 r.? Czy muszę przedłużać termin związania ofertą?
Dzień dobry ! Mam zapytanie; czy jeżeli termin związania oferta kończy się 26.05.23 to czy mogę dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty w dniu 24.05.23 ? Wybór najkorzystniejszej może nastąpić przed upływem terminu związania ofertą. Dodam, że oferty złożyło kilku wykonawców. Co z tym terminem 5 -dniowym na złożenie odwołania? Czy będę w prawie jeżeli dokonam czynności wyboru w dniu 24.05.23 r.? Czy muszę przedłużać termin związania ofertą?
0
2023-05-22 09:37 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Zgodnie z ustawa tylko wybór oferty musi nastąpic w TZO, podpisanie umowy może nastąpić po TZO. Więc nie ma przeszkód w dokonaniu wyboru bez przedłuzania TZO.

Jedynie jesli w postepowaniu wymagano wadium, to warto przedłużyć, zeby się zabezpieczyć na wypadek uchylania się wykonawcy od podpisania umowy.
Zgodnie z ustawa tylko wybór oferty musi nastąpic w TZO, podpisanie umowy może nastąpić po TZO. Więc nie ma przeszkód w dokonaniu wyboru bez przedłuzania TZO. Jedynie jesli w postepowaniu wymagano wadium, to warto przedłużyć, zeby się zabezpieczyć na wypadek uchylania się wykonawcy od podpisania umowy.
0
2023-05-22 09:48 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy