Forum

Powrót rażąco niska cena - kolejny wykonawca do wezwania?

I.

Iwona .....

0

Witam ponownie,
wezwałam dwóch wykonawców do wyjaśnienia RNC. W wyznaczonym terminie jeden wykonawca odpowiedział na wezwanie, drugi nie. Rozumiem, że odrzucam ofertę tego co nie wyjaśnił ceny ofertowej. Czy teraz w tej sytuacji ponownie przeliczam średnią złożonych ofert bez tego wykonawcy, którego odrzuciłam? Bo jak liczę to znowu kolejny wykonawca wpada mi z ceną niższą niż 30%.
Witam ponownie, wezwałam dwóch wykonawców do wyjaśnienia RNC. W wyznaczonym terminie jeden wykonawca odpowiedział na wezwanie, drugi nie. Rozumiem, że odrzucam ofertę tego co nie wyjaśnił ceny ofertowej. Czy teraz w tej sytuacji ponownie przeliczam średnią złożonych ofert bez tego wykonawcy, którego odrzuciłam? Bo jak liczę to znowu kolejny wykonawca wpada mi z ceną niższą niż 30%.
0
2023-05-22 15:14 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

nie, nie przeliczasz już nic. RNC liczysz tylko raz. Poza tym, art. 224 mówi dokładnie ktorych odrzuconych nie bieżesz do wyliczeń RNC.

Zostaw tak jak jest.
nie, nie przeliczasz już nic. RNC liczysz tylko raz. Poza tym, art. 224 mówi dokładnie ktorych odrzuconych nie bieżesz do wyliczeń RNC. Zostaw tak jak jest.
0
2023-05-22 15:22 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy