Forum

Powrót Badanie rażąco niskiej ceny w stosunku do średniej arytmetycznej ceny złożonych ofert (zapytanie ofertowe w Bazie)

E.

Emilia .....

1

Czy do obliczania średniej arytmetycznej cen wszystkich złożonych ofert Zamawiający powinien uwzględnić:
1. ceny dwóch ofert złożonych przez tego samego Wykonawcę, które z uwagi na to, że są dwie zostaną odrzucone;
2. cenę jednej z ofert przed dokonaniem w niej poprawy oczywistej omyłki rachunkowej, czy Zamawiający uwzględnia cenę oferty po dokonaniu poprawy omyłki w ofercie?
Czy do obliczania średniej arytmetycznej cen wszystkich złożonych ofert Zamawiający powinien uwzględnić: 1. ceny dwóch ofert złożonych przez tego samego Wykonawcę, które z uwagi na to, że są dwie zostaną odrzucone; 2. cenę jednej z ofert przed dokonaniem w niej poprawy oczywistej omyłki rachunkowej, czy Zamawiający uwzględnia cenę oferty po dokonaniu poprawy omyłki w ofercie?
0
2023-05-26 11:42 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

jak dla mnie:
1. nie uwzględniasz w średniej tylko tych złożonych po terminie lub z błędem w cenie
2. po poprawkach

EDIT. nie doczytałem że to baza :) ale sensu to nie zmienia moim zdaniem. bo wziąłbym wszystkie w tym ta jedną po poprawce
jak dla mnie: 1. nie uwzględniasz w średniej tylko tych złożonych po terminie lub z błędem w cenie 2. po poprawkach EDIT. nie doczytałem że to baza :) ale sensu to nie zmienia moim zdaniem. bo wziąłbym wszystkie w tym ta jedną po poprawce
0
2023-05-26 11:48 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy