Forum

Powrót Łączyć czy nie łączyć

M.

Monika .....

15

Mam specyficzną sytuację w Spółce sportowej. W zeszłym roku kupowane były stroje dla zawodników piłki nożnej, siatkowej, stroje dla dzieci z Akademii tj. uczestnicy zajęć sportowych (piłka siatkowa i piłka nożna oraz koszulki dla kibiców, które są sprzedawane) .
Ogólna wartość wszystkich strojów sportowych nie przekroczyła 130 000 zł w zeszłym roku, w tym ma być bardzo blisko tego progu. Zasatanawiam się czy do oszacowania wartości muszę łączyć te wszystkie zamówienia w jedno? Druga sprawa, zamówienia będą realizowane w różnych terminach - czy w związku z tym mogę je traktować jako oddzielne zamówienia? Sytuacja jest dość specyficzna bo znalazł się sponsor, który chce nam dostarczyć stroje sportowe dla siatkarzy w zamian za reklamę. Mam teraz ogromny problem bo nie wiem jak to ogarnąć. Jak podejść do tego tematu z tym sponorem. Czy powinnam ogłosić oddzielne postępowanie, jak to opisać? Czy patrząc globalnie na wszystkie potrzeby Spółki w zakresie zaopatrzenia w stroje sportowe powinnam jednak przeprowadzić jedno postępowanie na dostawę wszystkich strojów z podziałem na zadania pomimo, że może to być trudne bo inne warunki będą przy dostawie strojów sportowych dla zawodników I ligii inne przy zamówieniu strojów dla dzieci, inne dla kibiców itd. Proszę pomóżcie jak to wszystko ogarnąć?
Mam specyficzną sytuację w Spółce sportowej. W zeszłym roku kupowane były stroje dla zawodników piłki nożnej, siatkowej, stroje dla dzieci z Akademii tj. uczestnicy zajęć sportowych (piłka siatkowa i piłka nożna oraz koszulki dla kibiców, które są sprzedawane) . Ogólna wartość wszystkich strojów sportowych nie przekroczyła 130 000 zł w zeszłym roku, w tym ma być bardzo blisko tego progu. Zasatanawiam się czy do oszacowania wartości muszę łączyć te wszystkie zamówienia w jedno? Druga sprawa, zamówienia będą realizowane w różnych terminach - czy w związku z tym mogę je traktować jako oddzielne zamówienia? Sytuacja jest dość specyficzna bo znalazł się sponsor, który chce nam dostarczyć stroje sportowe dla siatkarzy w zamian za reklamę. Mam teraz ogromny problem bo nie wiem jak to ogarnąć. Jak podejść do tego tematu z tym sponorem. Czy powinnam ogłosić oddzielne postępowanie, jak to opisać? Czy patrząc globalnie na wszystkie potrzeby Spółki w zakresie zaopatrzenia w stroje sportowe powinnam jednak przeprowadzić jedno postępowanie na dostawę wszystkich strojów z podziałem na zadania pomimo, że może to być trudne bo inne warunki będą przy dostawie strojów sportowych dla zawodników I ligii inne przy zamówieniu strojów dla dzieci, inne dla kibiców itd. Proszę pomóżcie jak to wszystko ogarnąć?
0
2023-05-29 08:04 0

A.

Anna .....

37

Sponsor przekazuje Wam pieniądze i sami kupujecie czy sponsor daje Wam stroje a wy za to reklamujecie go? jeśli ta druga opcja to można zrobić umowę barterową do 130 000 zł. I wpisać kwotę wzajemnych świadczeń.
Sponsor przekazuje Wam pieniądze i sami kupujecie czy sponsor daje Wam stroje a wy za to reklamujecie go? jeśli ta druga opcja to można zrobić umowę barterową do 130 000 zł. I wpisać kwotę wzajemnych świadczeń.
0
2023-05-29 10:45 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy